Catalonia Talent

Catalonia Talent

L’empresa alemanya Lauda Ultracool inverteix 7MEUR i duplica la plantilla amb l’obertura d’una nova fàbrica a Terrassa

13 d'octubre de 2022

Articles - Indústria i Territori

L’empresa alemanya Lauda Ultracool ha inaugurat una nova planta de producció a Terrassa (Vallès Occidental), un projecte de creixement que ha suposat una inversió de 7 milions d’euros i la creació de 30 nous llocs de treball. La companyia -que fins ara estava ubicada en una altra planta més petita al mateix municipi-, duplica així la plantilla i passa a ocupar una superfície de gairebé 5.000m2.

Aquest projecte d’inversió, que ha comptat amb el suport de l’àrea d’inversions estrangeres d’ACCIÓ -l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball- permetrà a l’empresa triplicar la producció d’unitats anuals i la facturació al 2026. Així, el grup consolida la seu de Terrassa com la segona més gran del grup al món. A banda de la zona de producció, la nova planta també disposa d’un centre d’R+D, un magatzem i oficines comercials.

Lauda Ultracool, que va adquirir aquesta empresa a Terrassa l’any 2011 al grup americà Donaldson, es dedica a la producció de sistemes de refrigeració per a sectors com els semiconductors, el químic, el farmacèutic, el tèxtil o la impressió digital. Tot i això, cada vegada està treballant més projectes vinculats als àmbits de l’hidrogen verd, les bateries d’emmagatzematge d’energia o la biotecnologia. El 90% de la producció de la planta catalana s’exporta sobretot a Europa i als Estats Units.

Durant l’acte d’inauguració de les noves instal·lacions, el director executiu d’ACCIÓ, Joan Romero, ha destacat la importància que una empresa estrangera ja present a Catalunya ampliï la seva inversió al país: “això reafirma l’aposta de la companyia per Catalunya i posa de manifest que invertir aquí des d’un punt de vista industrial és molt positiu així com la importància de la indústria al territori”. Romero, que ha apuntat que “el producte que fabrica Lauda Ultracool cada cop serà més important i necessari a la indústria”, també ha posat en valor la relació entre Catalunya i Alemanya. “Actualment comptem amb 1.100 filials d’empreses alemanyes establertes a Catalunya, una relació econòmica molt beneficiosa entre els dos territoris”, ha explicat.

Per la seva banda, el CEO i president de Lauda, Gunther Wobser, ha explicat que “vam començar aquest projecte a Catalunya el 2010, enmig d’una crisi global, i quan l’empresa facturava 5,9 milions d’euros: aquest any esperem que sigui més del doble i assolir els 13 milions d’euros”. Wobser ha destacat la importància del creixement de la filial terrassenca per passar dels “100 als 250 milions d’euros de vendes anuals de tot el grup”. A l’acte també hi ha assistit l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, el president de la Cambra de Comerç de Terrassa, Ramon Talamàs, i el president de la Unió Empresarial Metal·lúrgica, Antoni Abad.

Amb seu a Baden Wuttemberg (Alemanya), Lauda Ultracool compta amb fàbriques a Alemanya, Terrassa, Xangai i Vancouver, a banda de diverses filials comercials arreu del món. Actualment suma 560 treballadors a escala global i preveu tancar el 2022 amb una plantilla de 600 persones.

Suport públic a la inversió productiva

En concret, l’empresa ha rebut el suport de Catalonia Trade & Investment, l’àrea d’atracció d’inversions estrangeres d’ACCIÓ. Aquesta unitat treballa des de Barcelona i la xarxa de 40 Oficines Exteriors de Comerç i d’Inversions d’ACCIÓ al món per captar nous projectes d’inversió estrangera a Catalunya al mateix temps que assessora de manera integral les empreses estrangeres per facilitar el procés d’inversió.

Contingut relacionat

Carregant...
x