Catalonia Talent

Catalonia Talent
Opinió

Lawfare contra Barcelona

9 de maig de 2024

Articles

La política juga cartes brutes, en moltes ocasions. Una d'elles, i que avui és en boca de tothom, és el lawfare, és a dir, fórmules que busquen el desprestigi de l'adversari mitjançant titulars falsos, fake news, seguides de denúncies judicials amb la finalitat de persecució política, desacreditació o destrucció de la imatge pública. D'aquesta forma, s'inhabilita un adversari polític. N'estem tips de veure'n casos, tot i que els polítics només acostumen a reconèixer els que els són propis, i negar la major en el cas dels adversaris. Tot plegat, molt significatiu del baix nivell polític dels nostres dies.

És ben coneguda la dita que una mentida repetida mil vegades es converteix en veritat. I els enemics -digueu-los competidors- de Barcelona i de tot el que representa porten anys exercint aquesta pressió per desprestigiar la nostra ciutat, amb qualsevol excusa alineada amb el seu pensament polític o econòmic, que els permeti repetir el mantra que "Barcelona ja no és el que era". Sovint, Madrid apareix com a exemple del que no passa a Barcelona: vida nocturna, fires i esdeveniments, cultura i oci, seguretat, neteja, o qualsevol cosa amb la qual les elits dominants de Madrid i de l'estat, que són diverses i que en aquests temes van a una, poden exercir aquest mantra. Barcelona, ja no és el que era. L'excusa pot ser qualsevol: el procés polític, Puigdemont, Ada Colau, tan li fa.

I és mentida. 

Barcelona és la vuitena ciutat més atractiva per a atraure talent. 
Barcelona està entre les deu ciutats més resilients del món
Barcelona ha acollit per primera vegada un congrés de McDonalds fora dels EUA 
Barcelona és la primera ciutat del món en acollir els tres grans esdeveniments esportius del món, la Copa Amèrica, els Jocs Olímpics i el Mundial de Futbol 
Barcelona acull la Fira ISE, la fira de l'Audiovisual més gran del món  
Barcelona és la propera Convidada d'Honor a la Feria Internacional del Libro de Guadalajara, la més important del món 
Barcelona acull el Mobile World Congress, al congrés lider en tecnologia global 
Barcelona és la tercera ciutat del món on més turistes volen tornar, segons un estudi de Reddit
Barcelona té la millor dotació comercial europea, segons un estudi d'Eixos Observatori Econòmic  
Barcelona és la ciutat europea més atractiva per a la inversió hotelera
Barcelona és el segon millor destí gastronòmic del món
Barcelona acull la supercomputadora més gran del sud d'Europa
Barcelona serà la ciutat encarregada d'acollir la sortida de l'edició del 2026 del Tour de França
Barcelona té la millor biblioteca del món, la Garcia Márquez, aquest 2024
Barcelona té el millor bar del món segons la World's 50 Best Bars 2023 
Barcelona té el segon millor restaurant del món, el Disfrutar
Barcelona té un dels millors carrers del món, el carrer del Consell de Cent
Barcelona és la millor ciutat del món segons un estudi del Telegraph 
I també tenim el millor equip de futbol femení del món, el Barça

Aquest és un resum dels darrers dotze mesos, fent una cerca ràpida. Segur que ens en deixem moltes altres. Podria dir-vos, per exemple, que Barcelona té la millor cursa femenina del món, la Cursa dels Nassos, en la que m'honora participar com a vicepresident de l'Arca de Noè. Que Barcelona té el primer eix comercial acreditat amb l'acompliment dels 17 ODS, l'eix Creu Coberta, en que sóc cap de comunicació. Que Barcelona ha tingut la millor soprano del món, Montserrat Caballé, i m'honora col·laborar en la seva fundació. 

El proper 7 de juny, el Saló de Cent acollirà la presentació del manifest "Barcelona, Capital Mundial del Talent", que promou la Fundació Impulsa Talentum, de la qual en sóc patró, i que vol convertir la nostra ciutat en el centre global de la gestió del talent a les organitzacions, en la qual participaran entitats i organismes públics i privats, conxorxats per fer-ho possible. 

Però si ho desitjeu, podeu seguir caient en la trampa i repetir, com volen alguns, el mantra de "Barcelona ja no és el que era". És la vostra decisió

Contingut relacionat

Carregant...
x