Catalonia Talent

Catalonia Talent

Laura Martínez, presidenta de l'Institut Català de les Dones, fa una crida a participar i apadrinar els Premis Talent Cambra 2020

9 de juny de 2020

Articles

“Les trucades per violència masclista han augmentat un 88% durant el confinament”. La reclusió a la llar durant tantes setmanes pel coronavirus ha estat un infern per a moltes dones, que han hagut de conviure pràcticament tot el dia amb el seu agressor. ”Era la primera situació que ens va preocupar moltíssim”, reconeix la presidenta de l’ICD (Institut Català de les Dones).

En paral·lel a aquesta preocupació, existia el debat sobre si el teletreball era una oportunitat per millorar la conciliació laboral. “El cert és que no hem vist gaire millores, perquè les dones estan tenint més pressió que mai”, confessa Martínez, que tem que moltes dones acabin perdent la seva feina per tenir cura dels fills: “Si les escoles no reobren, farà que moltes dones acabin deixant el seu lloc de treball o, si ja han perdut la feina durant la crisi, no tinguin l’oportunitat de buscar-ne una de nova”. En aquest sentit, alerta que es poden donar passes enrere: “Ens fa molta por retrocedir 50 anys en l’empoderament de la dona”.

En última instància, la presidenta de l'ICD ha aprofitat per fer una crida a participar i apadrinar els Premis Talent Cambra 2020, "una iniciativa que pretén, entre d'altres coses, donar visibilitat al talent femení en tots els sectors professionals i vetllar per una societat més igualitària".

Podeu consultar l'entrevista completa en aquesta notícia publicada a ElNacional.cat

Contingut relacionat

Carregant...
x