Catalonia Talent

Catalonia Talent

L'Ars Electronica Garden omple Barcelona d'art electrònic

8 de setembre de 2021

Articles - Cultura

BCN - Per segon any consecutiu, Barcelona és una de les principals seus internacionals d’Ars Electronica, el festival dedicat a les interconnexions entre art, tecnologia i societat més importants del món, que celebra la 42a edició a Linz i a gairebé cent ciutats més arreu del món. El festival, que al 2020 es va enfrontar a la pandèmia replantejant el seu format a partir de les característiques peculiars del món digital, ha estrenat amb èxit un format híbrid, virtual i presencial, difús i multilocalitzat al voltant del món en una xarxa d’Ars Electronica Gardens.

Els Ars Electronica Gardens són les seus internacionals del festival i prenen aquest nom del centre neuràlgic d’Ars Electronica a Linz, el Kepler’s Garden, els jardins de la Universitat Johannes Kepler. Barcelona és per segon any un dels gardens destacats i torna a posar de manifest el caràcter polièdric, heterogeni i interconnectat de la seva comunitat, formada per institucions, universitats i centres d’art públics i privats que s’uneixen en una xarxa de transmissió de coneixement transversal i transdisciplinari.

L’exposició “Ars Electronica Garden Barcelona” té lloc fins al proper diumenge 12 de setembre. Es pot visitar al Canòdrom – Ateneu d’Innovació Digital i Democràtica (carrer de Concepción Arenal, 165) de les 11.00 a les 20.30 hores. L’entrada és lliure i no hi cal inscripció prèvia.

El programa expositiu s’articula entorn d’un procés de sedimentació a llarg termini que sorgeix de la col·laboració transdisciplinària de centres de producció artística, universitats, centres cientificotecnològics i laboratoris ciutadans i ha donat lloc a la concessió de cinc beques de recerca i producció artística a través d’una convocatòria oberta i un procés de selecció col·lectiu.

El festival té una segona seu a l’Espronceda Institute of Art & Culture (carrer d’Espronceda, 326). també al districte de Sant Andreu. D’una banda, una exposició, “Being corporeal again”, que explora nous formats digitals i genera formes de convivència més artístiques, sostenibles i inclusives. I de l’altra, diverses activitats de debat virtual.

Temes artsvisualdebatvirtualelectronicart electronicexposicio

Contingut relacionat

Recorda el futur
Carregant...
x