Catalonia Talent

Catalonia Talent

L'arquitecta Benedetta Tagliabue fa una crida a participar i apadrinar els Premis Talent Cambra 2020

13 de juliol de 2020

Articles

Benedetta Tagliabue, arquitecta, urbanista i dissenyadora, nascuda a Milà, però afincada a Barcelona de fa molts lustres, va crear l’any 1994 amb el seu marit, el malaguanyat Miquel Miralles, el taller d’arquitectura EMBT que té obres emblemàtiques com la Torre de Gas Natural, a la Barceloneta, el mercat de Santa Caterina, el parc Diagonal Mar o el Parlament d’Escòcia a Holyrood. A nivell personal, Tagliabue ha estat guardonada amb el prestigiós Premi Riba Stirling, el de la Biennal d’Arquitectura Espanyola i el Premi Ciutat de Barcelona.

El confinament ha estat una ocasió per reordenar l’espai urbà com ha fet Barcelona? “No dic que aquest confinament és una oportunitat, més aviat ha sigut una tortura, una limitació de les llibertats que no hauria de passar. El fet de fer més espais pels vianants  es pot fer mentre la ciutat viu i quan tothom és al carrer. No cal que tothom estigui a casa perquè l’espai urbà millori, al contrari”.

Curosa en dissenyar edificis respectuosos amb el seu entorn, considera que “ara hi ha més consciència de fer ciutats on viure amb una certa harmonia. No sempre és fàcil. Fer una ciutat amb cura és més costós que fer una ciutat malament". En aquest sentit, Tagliabue aprofita per fer una crida a participar i apadrinar els Premis Talent Cambra 2020, els quals se celebren en "un any difícil que pot ser fantàstic si la gent s'apunta a aquesta iniciativa".

Podeu consultar l'entrevista completa en aquesta entrevista publicada a ElNacional.cat

Contingut relacionat

Carregant...
x