Catalonia Talent

Catalonia Talent

L’Ajuntament de Barcelona i PIMEC impulsen una Oficina de Transició Energètica per a les pimes de la ciutat

19 de maig de 2022

Articles - Medi Ambient

El primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, i el president de PIMEC, Antoni Cañete, han acordat una col·laboració per impulsar la transició energètica de les micro, petites i mitjanes empreses i autònoms de Barcelona .

Davant el fet que aquests col·lectius es troben amb dificultats per fer efectiva la transició energètica i l’assoliment real dels objectius propis associats a la sostenibilitat i a un veritable canvi de paradigma, l’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, i PIMEC creen una Oficina per a la Transició Energètica amb l’objectiu de desenvolupar projectes individualitzats per millorar la seva eficiència energètica.

El primer tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, i president de Barcelona Activa, Jaume Collboni, ha declarat que amb aquesta col·laboració entre Ajuntament i PIMEC “facilitarem la transició energètica a les pimes i autònoms de Barcelona, un repte fonamental per assolir una ciutat més competitiva, sostenible i equitativa. És un repte global que impacta a escala local”. Jaume Collboni ha destacat que aquest nou servei és una nova mostra de cooperació públicprivada on compartim objectius vinculats a la sostenibilitat, sumem esforços i evitem duplicar recursos i aprofitem l’expertesa i el coneixement directe de PIMEC sobre la realitat i els problemes diaris que afronten les pimes i els autònoms”.

I ha conclòs que aquest és un projecte rellevant per “afavorir la transformació de la petita economia tradicional, que és el gruix de la ciutat, i per accelerar la creació de noves activitats vinculades a l’economia verda i circular”. El president de PIMEC, Antoni Cañete, ha posat de manifest la importància que les pimes puguin fer aquesta transició energètica per “estalviar costos, guanyar productivitat i ser més sostenibles i eficients des d’un punt de vista energètic, fets que les permetrà créixer i ser més viables i competitives”, en benefici de l’economia de la ciutat i de l’impuls de la seva activitat empresarial. Per això, ha insistit en la necessitat de mesures que ajudin les pimes a ser més eficients i respectuoses amb el medi ambient, tot destacant la importància de la col·laboració publico privada en aquest àmbit.

Els vectors del programa de l’Oficina seran l’assessorament tècnic, administratiu i financer i l’acompanyament i seguiment en el projecte. En aquest sentit, l’Oficina oferirà solucions tècniques en autoconsum fotovoltaic, aïllaments i tancaments, calefacció i climatització, energies renovables, domòtica i seguretat i accessibilitat. Es preveu rebre entre 200 i 400 sol·licituds anuals a través d’aquesta nova oficina. L’eficiència energètica és un repte global a assolir, atesa la constatació dels efectes dels canvi climàtic, el requeriment de fer un consum de l’energia més sostenible i l’objectiu de Zero Emissions que marca la Unió Europea per al 2050. Actualment, empreses i ciutadania encaren la pujada dels preus de les factures elèctriques i la producció d’energia i els impostos relacionats

Contingut relacionat

Carregant...
x