Catalonia Talent

Catalonia Talent

La Veronal, Bachcelona, Reteena i Laia Estruch, Premis Ciutat de Barcelona

25 de gener de 2022

Articles - Cultura

Després del parèntesi de l’any passat, l’Ajuntament de Barcelona torna a concedir els Premis Ciutat de Barcelona de reconeixement a la creació artística i la recerca científica i educativa. La necessitat d’oferir ajuts extraordinaris al teixit cultural i associatiu de la ciutat va portar l’Ajuntament a crear les Beques Premis Barcelona 2020, que de manera excepcional van substituir els Premis. A partir d’aquest any, l’Ajuntament ha decidit mantenir les beques (rebatejades ara com Barcelona Crea) i sumar-les als Premis, que recuperen la normalitat.

Aquests dies, els diferents jurats dels Premis Ciutat de Barcelona comencen a donar a conèixer els guardonats i les guardonades de l’edició d’enguany. Les primeres categories que ja han estat fallades són arts escèniques; música; audiovisual i cultura audiovisual i arts visuals. En tots quatre casos s’han atorgat per unanimitat dels membres dels jurats. La resta de categories s’aniran donant a conèixer al llarg dels propers dies. L’acte de lliurament dels premis tindrà lloc el proper 15 de febrer al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona.

ARTS ESCÈNIQUES

El jurat, format per Ferran Dordal (president), Lali Álvarez, Maria Rosa Badia Sopeña, Imma Colomé i Clara Peya, acorda, per unanimitat, atorgar el Premi Ciutat de Barcelona d’Arts Escèniques a la companyia de dansa La Veronal pels espectacles Sonoma i Opening NightEl jurat valora “la singularitat i la potència visual, interpretativa i conceptual dels dos espectacles, i vol destacar molt especialment el treball dels intèrprets i la resta de l’equip artístic com a cocreadores de les dues peces guardonades”.

MÚSICA

El jurat format per per Xavier Cervantes (president), Núria Sempere, Manel Camp, Daniel Espasa i Carol Duran acorda, per unanimitat, atorgar el Premi Ciutat de Barcelona de Música al Festival Bachcelona “per la rellevància de la programació i dels intèrprets, per la diversitat de públics, espais i formats i per la capacitat de teixir complicitats amb diferents agents de l’ecosistema social i cultural de Barcelona”.

AUDIOVISUALS I CULTURA AUDIOVISUAL

El jurat integrat per Mercè Sàrrias Fornés (presidenta), Laura Arau Crusellas, Pere Freixa Font, Carlos Rodríguez Ríos i Eduard Sola Guerrero acorda, per unanimitat, atorgar el Premi Ciutat de Barcelona en la categoria d’Audiovisuals i Cultura audiovisual al Festival Reteena “per afrontar de manera directa i ferma el repte de connectar audiovisuals i joves empoderant-los i fent-los partícips en totes les seves activitats. També es valora la seva interconnexió amb el conjunt del teixit audiovisual de la ciutat”.

ARTS VISUALS 

El jurat integrat per Rafel G. Bianchi (president), Marc Vives, Marta Sesé, David Armengol i Lucia Piedra Galarraga, acorda, per unanimitat, atorgar el Premi Ciutat de Barcelona d’Arts Visuals a Laia Estruch pel projecte “Ganivet”, exposat a la Fundació Joan Brossa Centre de les Arts Lliures. El jurat destaca “la singularitat i radicalitat en la seva proposta, on veu i cos entren en diàleg amb la construcció escultòrica, transformant les possibilitats performatives”.


Contingut relacionat

Carregant...
x