Catalonia Talent

Catalonia Talent

La startup catalana Sensual Intim s'introdueix al Regne Unit amb la previsió d'exportar-hi 20.000 copes menstruals en dos anys

17 de gener de 2022

Articles - Startups i emprenedors

La startup catalana Sensual Intim, dedicada al disseny i creació de productes per a la higiene íntima femenina, s’ha introduït al Regne Unit amb la previsió d’exportar 20.000 copes menstruals en els pròxims dos anys mitjançant un distribuïdor local i una plataforma online local. Es tracta d’un producte de silicona mèdica que es pot buidar sense la necessitat que s’hagi d’extreure de la zona pelviana i que, per tant, en facilita l’ús en banys públics, per exemple.

Per accedir comercialment al país, Sensual Intim ha comptat amb el suport d’ACCIÓ -l’agència per a la competitivitat de l’empresa, depenent del Departament d’Empresa i Treball- a través de l’Oficina Exterior de Comerç i Inversions a Londres.

Segons la cofundadora de Sensual Intim, Montse Iserte, “el Regne Unit es caracteritza per tenir un públic que cada vegada valora més els productes sostenibles i que redueixin l’emissió de residus”. En aquest sentit, Iserte destaca que “el Brexit no ens ha perjudicat, ja que d’ençà que es va aplicar els articles d’higiene íntima femenina han quedat sense IVA, i això ens beneficia perquè les dones en consumeixen més”.

La copa menstrual, anomenada Eureka! Cup i que ja està patentada, ha estat desenvolupada conjuntament amb enginyers de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). La cofundadora de Sensual Intim explica que “actualment és única en el mercat perquè no hi ha ningú que faci una copa que es pugui buidar sense haver-la de retirar prèviament. Aquest detall ens diferencia considerablement de la competència, que en el cas del Regne Unit n’hi ha molta”. Per arribar al producte final la startup ha provat quinze prototips i els ha testat en un centenar de dones.

Amb la seva introducció al mercat britànic, Sensual Intim preveu doblar el volum de vendes de cara l’any 2023. Fundada el 2017 i amb una plantilla de cinc persones, l’empresa emergent té presència comercial internacional en països de l’Amèrica del Sud, com Colòmbia, Xile o Guatemala,  d’Europa, com Ucraïna o Lituània, a més d’Austràlia. Igualment, a Catalunya també subministra els seus productes en supermercats ecològics i botigues especialitzades.

Contingut relacionat

Recorda el futur
Carregant...
x