Catalonia Talent

Catalonia Talent

La start-up estudiantil catalana Kreios Space rep suport del projecte europeu Galáctica

13 de juny de 2022

Articles - Indústria i Territori

La 'start-up' Kreios Space, fundada per set estudiants de l'Escola Superior d'Enginyeria Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT) de la UPC en el marc del programa Emprèn UPC, ha estat una de les 46 pimes europees seleccionades per el projecte Galàctica de la Unió Europea (UE), que impulsa solucions innovadores. A la convocatòria s'han presentat 146 propostes, algunes d'empreses de renom internacional.

El projecte Galàctica és un consorci interregional que involucra a altres països de la UE on participen altres clústers d'innovació dels sectors de fabricació avançada, aeronàutica/aeroespacial i tèxtil, una vermella d'inversors, i una incubadora i acceleradora d'empreses. Galàctica inclou el programa Pioneer Acceleration, que ha seleccionat la start-up Kreios Space, per impulsar la seva incubació empresarial i tutoria amb una finançament de 20.000 euros.

Kreios Space és la primera start-up d'Espanya centrada en desenvolupar un nou sistema de propulsió elèctrica per a satèl·lits que operarà en òrbites baixes i es va crear amb el suport del programa Emprèn UPC. La solució que s'ha creat, coneguda com ABEP (Air-Breathing Electric Propulsion), amb motors de font d'helicón (HTP), és sostenible, completament elèctrica i no genera basura espacial ni necessita combustible fósil.

Gràcies al projecte dels set estudiants de l'ESEIAAT serà possible accedir per primera vegada a les òrbites terrestres molt baixes, trucades VLEO, amb avantatges significatives per als operadors espacials, com que els satèl·lits puguin orbitar més a prop de la Terra i, per tant, puguin obtenir imatges amb major resolució i optimitzar significativament els sistemes de telecomunicacions.

Contingut relacionat

Carregant...
x