Catalonia Talent

Catalonia Talent

La revista ‘Sàpiens’ guanya el VIII Premi Martí Gasull per la defensa de la llengua catalana

20 d'abril de 2021

Articles - Cultura

La revista Sàpiens ha estat la guanyadora dels Premis Martí Gasull i Roig, impulsats per la Plataforma per la Llengua. Un reconeixement per l’àmplia trajectòria en el món de la cultura i l’exemplaritat en la defensa i promoció del català.  

La cerimònia va tenir lloc al Teatre Poliorama, un acte presentat per l’actriu i escriptora Estel Solé i en el que hi va assistir la presidenta del Parlament, Laura Borràs, el vicepresident del Govern en funcions, Pere Aragonès, i la consellera de Cultura, Àngels Ponsa.

El guardó obtingut per votació popular el va recollir la directora de Sàpiens, Clàudia Pujol, qui després d’agrair el reconeixement pels vint anys de feina, va demanar defensar el català des de l’alegria i la no confrontació. La revista, del grup SOM, va ser fundada l’any 2002 i es publica un cop al mes, distribuint-se per Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears.

La capçalera de divulgació històrica s'ha imposat així a les altres dues finalistes de l'edició, l'operadora de telecomunicacions Parlem i la Companyia Teatral Micalet, del País Valencià. El guanyador s’escull per mitjà d’una votació popular on hi han participat més de 4.700 persones. D’altra banda, s'ha entregat el Premi Especial del Jurat, que enguany ha estat atorgat a Josep Vallverdú.

En l’acte d’entrega, el president de la Plataforma per la Llengua, Òscar Escuder, va demanar mesures urgents al Govern per tal de revertir la situació “d’emergència lingüística” que viu el país, mitjançant la creació d’una secretaria específica de Política Lingüística. De fet, la línia temàtica que va seguir la gala va ser la campanya “Més audiovisual”, en la que actors i actrius demanen que plataformes com Netflix, HBO o Disney+ apostin per la llengua catalana.

Temes Plataforma per la LlenguacatalàPremis Martí GasullSàpiensemergència lingüística

Contingut relacionat

Carregant...
x