Catalonia Talent

Catalonia Talent

La pel·lícula catalana "Sis dies corrents" partiparà al Chicago Internacional Film Festival

23 de setembre de 2021

Articles - Cinema

L'última pel·lícula de Neus Ballús i Montserrat, directora i guionista de cinema catalana, participarà en la pròxima edició del Chicago International Film Festival.

 Ricard Casanovas- Després de l'èxit rotund que va tenir "Sis dies corrent" al Festival de Locarno, enduent-se el Premi a Millor Actor (Conjunt) a Mohamed Mellali i Valero Escolar; el Premi del Segell Europa Cinemas i la menció especial del jurat Jove Independent, la producció catalana va ser seleccionada al BFI Film festival i al Chicago International Film Festival, que tindrà lloc del 13 al 24 d'octubre a la ciutat nord-americana.

 

La producció de Distinto Films i el Kinògraf, és una pel·lícula de gènere híbrid que conjuga la ficció amb elements prestats de la realitat. La trama se centra en el món de la fontaneria i pretén mostrar d'una forma totalment real com aquests professionals duen a terme la seva jornada laboral i que relació es construeix entre ells i els clients. Vuitanta-cinc minuts que relaten com és una setmana de 6 dies feiners en la vida de Valero, Moha i Pep, tots treballadors d'una petita empresa de fontaneria i electricitat ubicada als afores de Barcelona. Concretament, Moha, el més jove, haurà de demostrar que està preparat per substituir Pep, que es jubila. Però Valero considera que Moha "no dona el perfil", i dubta que els clients acceptin un treballador marroquí a les seves cases.

 Després d'un llarg període de càsting i documentació en l'univers dels lampistes i electricistes, la directora va escollir el trio de protagonistes (els lampistes reals Mohamed Mellali, Valero Escolar i Pep Sarrà) entre més de mil professionals del sector. Tot l'elenc, sense experiència al món del cinema, va passar per un taller de preparació al llarg de dos anys abans del rodatge. Així mateix, en el rodatge Ballús va incorporar metodologies del documental per obtenir dels protagonistes interpretacions i situacions fresques, autèntiques i sorprenents alhora i va comptar amb la col·laboració del coach Gerard Oms.

El filme, amb versió original en Català,  es una altre demostració del pas de la industria cinematogràfica catalana pel voltant del globus, mitjançant en aquest cas, una còmica i tendre pel:lícula que farà somriure fins i tot al vell fontaner com al espectador nord-americà.

 

 

Temes CinemaChicagoCataluyaFestival

Contingut relacionat

Carregant...
x