Articles - Premis i reconeixements
Aquest dilluns tingué lloc la 27ena edició de La Nit de les Telecomunicacions en un acte a l'auditori on s'ha reconegut la trajectòria de científics i emprenedors de l'àmbit de les telecomunicacions, amb especial accent femení, i amb un recordatori a les pioneres. La cerimònia homenatjà Asunción Moreno i Elena Bardají per ser de les primeres enginyeres titulades de Catalunya
El Premi d’Honor ha estat per al catedràtic de la Universitat Politècnica de Catalunya, Ramon Pallàs Areny. Professor de l’Escola d'Enginyeria de Telecomunicació i Aeroespacial de Castelldefels. Pallàs és pioner en l’ensenyament dels sensors a enginyers electrònics plantejat des del punt de vista del disseny de les seves interfícies electròniques.
El Premi Salvà i Campillo a la Personalitat Destacada ha estat atorgat a Anna N. Schlegel, vicepresidenta de l'empresa de construcció californiana Procore i cap d'estratègia de la catalana GPA Innova. El Premi Joan Clarke al CIO destacat ha volgut reconèixer la tasca professional de Mercè Buxadera, CIO per al sud d’Europa del Grup Danone.
Pel que fa al Premi Salvà i Campillo a l’Emprenedoria, el reconeixement ha estat per a Marta Guardiola, coinventora d'una tecnologia basada en microones per a la detecció del càncer colorectal. D’acord a aquesta innovació, el 2020 va fundar MiWEndo Solutions, de la qual és presidenta i directora tècnica.
El Premi Alan Turing al Compromís Social ha estat per al Projecte HUGO, de la companyia Evidenze. A través d'una app, HUGO recull dades de milers de pacients amb esclerosi múltiple, juntament amb les variables que l'smartphone emmagatzema automàticament sobre els seus hàbits de vida i biomarcadors i les enllaça amb bases de dades externes.
El jurat d’aquesta 27a Nit també va voler reconèixer el programa de Ràdio 4 L’Altra Ràdio, dirigit i presentat per Cinto Niqui. Amb 42 anys en antena, és l’espai degà de la radiodifusió catalana i espanyola dedicat a informar i reflexionar sobre l'ús i l'impacte social de les TIC.