Catalonia Talent

Catalonia Talent

La Mostra de cinema FRONT se celebrarà als espais de la batalla de l'Ebre

20 de maig de 2021

Articles - Cultura

La segona edició de la Mostra Internacional de Cinema de Conflicte i Pau FRONT comença el divendres i durarà una setmana. Es projectaran pel·lícules i documentals sobre la Guerra Civil, la Segona República, l'exili, les Brigades Internacionals i altres conflictes més contemporanis. La mostra promou la reflexió sobre la memòria, tant personal com històrica, i els conflictes a través dels mitjans audiovisuals.

El certamen comptarà amb espais clau de la batalla de l'Ebre per a les projeccions dels films. La primera pel·lícula es podrà veure a l'església vella de Poble Vell de Corbera d'Ebre a les 19:30 h el divendres 21 de maig. El festival continuarà a Flix el dissabte 22 de maig, on s'emetran curtmetratges al cinema municipal al matí i a la tarda es commemorarà al cineasta Francesc Betriu als exteriors del Castell de Flix amb la projecció de dues pel·lícules. La setmana següent, el festival emetrà un documental al cinema de Bot i una pel·lícula a la Torre de Font de Quinto de Campredó. La mostra acabarà al celler Herència Altés de Gandesa el dissabte 29. Totes les ubicacions tindran altres activitats paral·leles com exposicions, rutes, obres de teatre, concerts i tastos de vi.

La primera projecció és la pel·lícula d'animació Josep, guardonada internacionalment, que relata l'exili i vida de Josep Bartolí en un dels camps de concentració francesos. A aquesta presentació hi acudiran la directora general de la Memòria Democràtica, Gemma Domènech, la directora de l'Acadèmia del Cinema Català, Isona Passola, i el nebot del protagonista de la pel·lícula, Jordi Bartolí.

La mostra FRONT és una iniciativa organitzada per Bluverd Comunicació i Produccions Saurines que compta amb la col·laboració del Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l'Ebre.

Temes cinemaTerres de l'EbreGuerra CivilCorbera d'EbreFlixBotCampredóGandesa

Contingut relacionat

Carregant...
x