Catalonia Talent

Catalonia Talent

La Molina i Boí Taüll acolliran els finals d'etapa de muntanya de la Volta Ciclista a Catalunya 2022

21 de març de 2022

Articles - Catalunya Neu

Torna la històrica Volta Ciclista a Catalunya, del 21 al 27 de març de 2022, que enguany arriba a la seva edició número 101. Tot un espectacle esportiu i visual per viure amb els cinc sentits on en aquesta edició, les estacions de muntanya de La Molina i Boí Taüll, gestionades per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) acolliran el final de dues etapes.

L’emoció de la Volta en la seva etapa per l’alta muntanya es trasllada aquest any a La Molina i Boí Taüll, que agafen el relleu de les estacions de Vallter i Port Ainé, que van ser dos punts d’arribada al passat certamen.

El final de la tercera etapa de la Volta 2022 es disputarà a La Molina dimecres 23 de març. Aquesta estació ja ha estat port de la prova en els últims temps i enguany, torna a repetir efemèride. Amb tres ports de primera categoria en els seus 161,1 quilòmetres de recorregut, aquesta etapa serà decisiva per a la classificació final.

Dijous 24, se celebrarà la quarta etapa i serà el torn de l’estació de l’Alta Ribagorça, que torna a acollir una final de la Volta després de 20 anys. Amb 166,7 quilòmetres, aquest recorregut comptarà també amb tres ports d’alt nivell. En totes dues jornades, la presidenta de Ferrocarrils, Marta Subirà, i els alcaldes d’Alp i la Vall de Boí, Carles Adserà i Sònia Bruguera, respectivament, faran l’entrega de premis a la finalització de cada etapa.

Amb l’acollida de les etapes de la Volta, Ferrocarrils revalida la seva aposta pel foment de l’esport de competició i contribueix al posicionament del Pirineu català com a destinació ciclista d’àmbit internacional, fet que ajuda a la desestacionalització de la demanda turística al territori. FGC aposta, d’aquesta manera, per a la diversificació dels usos turístics a les estacions de muntanya que gestiona així com per la promoció de la pràctica esportiva al medi natural, voluntat que ha mantingut com a segell d’identitat propi. Alhora es posa de manifest la disposició d’FGC per contribuir també a la dinamització de l’economia de la zona, tenint en compte que el pas de la competició per les estacions de La Molina i Boí Taüll tindrà un impacte positiu, no només a les estacions sinó́ també́ al seu entorn.

Els grans noms de la Volta

La Volta Ciclista a Catalunya és la tercera prova ciclista per etapes més antiga del món després del Tour de França i el Giro d'Itàlia, i enguany tindrà com a protagonistes grans esportistes del ciclisme mundial. Per a aquesta edició, està prevista la participació de l'últim vencedor de la cursa Adam Yates, el vigent campió olímpic Richard Carapaz, ex vencedors de la Volta com Alejandro Valverde, Nairo Quintana o Richie Porte i l'excampió del món Philippe Gilbert. A més, comptarà amb la presència de ciclistes catalans més nombrosa dels darrers anys.

La Volta arriba a les carreteres catalanes plenament consolidada dins del calendari UCI World Tour. Els millors equips ciclistes del món, un total de 24, recorreran les set etapes del circuit, en un recorregut variat i atractiu.

Contingut relacionat

Carregant...
x