Catalonia Talent

Catalonia Talent

La logística és el sector clau per a l'economia catalana

8 d'abril de 2021

Articles - Logística

El recent estudi "La Logística, un motor per a Catalunya" elaborat per la Cambra del Comerç de Barcelona i la Unió de Polígons Industrials de Catalunya (UPIC) indica que la logística és una secció essencial per a l'evolució del comerç i de l'economia. També han participat en la realització de la investigació les empreses Savills Aguirre Newman, Goodman, Logicor, Merlin Properties, Prologis, Segro i VGP.

A la presentació hi ha participat el Conseller d'Empresa Ramon Tremosa i el Conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet. Segons Calvet, l'estudi "demostra que tenim els actius per fer que la logística sostenible i digitalitzada beneficiï tots els racons del territori, captant inversions i creant ocupació."

L'informe també conclou que no tan sols és un sector en el qual destaca les solucions tecnològiques, sinó que té una implicació social molt gran, ja que la logística ocupa 128.000 llocs d'ocupació. De fet, aquest sector està format per 7.119 empreses i factura un VAB (valor afegit brut) equivalent a 29.000 milions d'euros. Per tant, és una secció del cicle productiu indispensable per al correcte funcionament de les empreses. La bona logística potencia les importacions i les exportacions dels productes.

L'estudi també mostra el repte més important que té el sector: el comerç en línia. Aquesta modalitat és causada per la disrupció tecnològica i la reducció de la petjada de carboni i la logística és una part clau per a l'enviament dels productes. També ha afectat que per la pandèmia de covid-19, ja que el comerç digital ha augmentat en un 30% a Espanya.

Pel que fa al personal que s'encarrega d'aquest àmbit, cada vegada més es busquen perfils amb coneixements orientats a la digitalització i TIC com desenvolupadors de pàgines web i aplicacions o enginyers de software logístic. A més, les empreses donen molt valor als projectes sostenibles i amb visió per a respectar el medi ambient, com reduir les emissions de CO₂.

La competitivitat de les empreses depèn, moltes vegades, directament del sector de logística sobretot en la indústria i el comerç. A més, permet crear valor afegit a les empreses i aporta nou valor al territori.

Temes logísticaCambra del Comerç de BarcelonaUnió de Polígons Insdustrials de Catalunya

Contingut relacionat

Carregant...
x