Catalonia Talent

Catalonia Talent

La gironina Skitude comença a cotitzar a la borsa d’Oslo

18 de desembre de 2020

Articles - Economia

Skitude, empresa fundada a Girona que ofereix serveis digitals al sector de l´esquí, començarà a cotitzar a la borsa d´Oslo aquest divendres, segons explica el Diari de Girona. Concretament ho farà a l´Euronext Growth de la capital de Noruega, una de les borses tecnològiques més importants del món.

La companyia preveu captar prop de 20 milions d´euros i consolidar així el lideratge del seu àmbit a escala mundial. Aquest salt endavant ha anat en paral·lel a la compra de dues empreses competidores, la suïssa Spotlio i l´estadounidenca Liftopia.

L’empresa es va crear al Parc Científic i Tecnològic de Girona el 2014 per Marc Bigas (conseller delegat), Víctor Oliva i David Huerva. L’any 2019 van fusionar-se amb Skioo, companyia suïssa propietat de diversos fons noruecs, entre ells l’estatal Investinor. És per aquest motiu que la seu de l’empresa és a Noruega i la sortida a borsa es produeix a Oslo, tot i que l’empresa defensa que el seu centre operatiu és a Girona.

Amb la sortida a borsa Skitude tindrà més de 82 milions d’accions en circulació amb una capitalització de 52 milions d’euros, segons va informar el portal especialitzat 2playbook.com. La valoració de mercat d’aquesta empresa se situa en 33 milions d’euros, segons els documents presentats davant del regulador financer suec.

Les mateixes fonts indiquen que l’objectiu és arribar a un volum de negoci de 80 milions d’euros a mig termini. La facturació de la companyia, sumada a la de les dues firmes adquirides recentment, va ser de prop de 10 milions d´euros l´any passat, i aquest any preveuen un increment impulsats per la forta demanda de digitalització de les empreses del sector a causa de la Covid-19.

Nota d'Exterior.Cat

Temes Skitudeborsastartups

Contingut relacionat

Carregant...
x