Catalonia Talent

Catalonia Talent

La gastronomia s'alia per potenciar la marca turística Barcelona

31 de maig de 2022

Articles - Gastronomia i alimentació

urisme de Barcelona ha presentat avui “La revolució gastronòmica continua a Barcelona”, una nova campanya de promoció nacional i internacional que pretén rellançar Barcelona com a destinació de referència en excel·lència gastronòmica, i dinamitzar l’economia del visitant i del sector de la restauració destacant valors entorn l’alta gastronomia com la innovació, el talent i la creativitat. Una campanya que es basa en el gran moment que viu la ciutat com a destinació gastronòmica de qualitat gràcies a una nova generació de cuiners que han seguit l’esperit d’aquell moviment protagonitzat per noms com Ferran Adrià, Carme Ruscalleda o els germans Roca i que han fet dels seus projectes restaurants de referència a nivell nacional i internacional. Són xefs que no superen la quarantena, professionals compromesos i emprenedors, amb projectes de restauració personals, singulars i que continuen amb l’ADN de la cuina de Barcelona. Influenciats no tant per una cuina o una tècni­ca determinades, sinó per un esperit marcat per la passió amb allò que fan, les ganes de compartir i el risc. Aquest esperit de la cuina catalana d’avantguarda és el que ha portat al consorci a fer una campanya que es llança aquest mes però que està pensada perquè tingui un llarg recorregut.

La campanya, que començarà a rodar aquest mes de juny en els mercats nacional i europeus es fixa en aquells restaurants consolidats i de gran prestigi, però, posa l’accent en el fet d’haver convertit  la ciutat en un camp de proves per a molts joves cuiners oberts a rebre les influències d’ar­reu apostant pel producte de proximitat. Els seus projectes han contribuït de manera decisiva a democratitzar l’alta cuina, acostant-la a un gran públic.

La post pandèmia

Després de dos anys molt durs en el sector a causa de la pandèmia de coronavirus, la campanya es planteja quan la recuperació sembla una realitat. Amb la tornada, primer del públic local i després dels visitants nacionals i estrangers, comencen a reobrir alguns restaurants, com l’Enigma, d’Albert Adrià, i Teatro, amb els germans Iglesias al cap­davant, Alapar, amb Jaume Marambio i Victoria Maccarone, el mexicà Come, de Paco Méndez, i Tamae Bar, l’Open kitchen que suma bar i Delivery d’Albert Raurich i Eugeni de Diego.  Les cuines dels hotels de la ciutat també estan en plena efervescència: Rafa Zafra obre Amar al Palace; Gastón Acurio torna al restaurant Terrat, la terrassa del Mandarin Oriental Barcelona; Alain Guiard obre Contraban, al Wittmore Hotel; Rafa de Bedoya continua sumant mesos al restaurant Aleia de Casa Fuster, i Víctor Torres es posa al capdavant del Quirat, al nou InterConti­nental Barcelona. I fins a 25 nous restaurants d’excel·lència destacada s’aventuren a obrir les seves portes en el darrer semestre del 2021 i primer del 2022.

Contingut relacionat

Carregant...
x