Catalonia Talent

Catalonia Talent

La fundació Impulsa Talentum s'alia amb l'ecosistema emprenedor català al Mobile World Congress

2 de març de 2022

Articles - Startups i emprenedors

El president de la Fundació Impulsa Talentum XXI, Bru Recolons, ha mantingut diverses reunions amb startups i emprenedors en el marc del Mobile World Congress Barcelona, en que ha pogut establir pactes i futures aliances de la fundació, dedicada a la localització, promoció i acompanyament de l'ecosistema emprenedor del país. La Fundació, en paral·lel, és l'editora del Catalonia Talent. 

Recolons ha visitat l'stand d'Omnios, startup barcelonina que ja va participar del darrer Talent & Knowledge Congress amb la tecnologia Winnow. Aquest software d'intel·ligència artificial, permet comprendre el contingut i significat de vídeos, és a dir, processant el llenguatge. Qualsevol usuari que està interessat en un tema, en un diàleg, en una paraula clau, o en un concepte, pot emprar Omnios per localitzar aquest tema en un vídeo, ponència o resum. Amb Omnios, la Fundació Impulsa Talentum vol incrementar el nombre de col·laboracions per tal d'incorporar-la als projectes que ja realitza l'entitat.

Al Mobile World Congress també ha visitat l'stand d'HumanITcare, institució que va guanyar el Premi Talent Cambra 2021 en Salut. Es tracta d'una plataforma de monitorització remota, liderada per Núria Pastor, que permet al metge seguir diferents biomarcadors i constants vitals del pacient, entre ells el ritme cardíac, la pressió sanguínia, el pes, la saturació d'oxigen, la qualitat del son, la temperatura i els nivells de glucosa. El sistema, basat en intel·ligència artificial ja s'utilitza en hospitals capdavanters de diversos països.

Recolons també ha coincidit amb Judit Giró, Premi d'Honor Talent Cambra en l'àmbit científic 2021. Giró va inventar el 2020 un dispositiu anomenat The Blue Box capaç de detectar de forma precoç el càncer de mama mitjançant una mostra d'orina. El gran avantatge d'aquest dispositiu, similar al test de detecció de l'embaràs, basat en la tecnologia d'Intel·ligència Artificial (IA), és que permet el diagnòstic sense sotmetre les pacients a radiació, sense dolor i per un baix cost atès que aquest és deu vegades menor del que costa realitzar una simple mamografia.

Contingut relacionat

Recorda el futur
Carregant...
x