Catalonia Talent

Catalonia Talent

La Fundació Carulla busca l'excel·lència educativa amb Premis Baldiri Reixac

19 de gener de 2021

Articles - Cultura

La Fundació Carulla ha convocat els Premis Baldiri Reixac per a projectes educatius. Segons les bases, s'han establert quatre categories per a impulsar les arts i la cultura als centres educatius. 

La web recalca que l'objectiu fonamental és reconèixer centres educatius, mestres i personal docent que fan apostes valentes i de futur amb projectes innovadors, i paral·lelament impulsar nous projectes nascuts de la col·laboració entre escoles i creadors culturals per transformar els centres des de la creativitat i les arts. 

Per una banda els Premis Baldiri Connexions busca deu projectes que rebran 4000 euros cadascun de premis. Es tracta de projectes sorgits de l’aliança entre els centres educatius i les entitats culturals, que ofereixin solucions a reptes educatius i socials de forma creativa i potenciant la resiliència, i que transformin les escoles amb les arts. En especial aquells reptes que han nascut amb la pandèmia. Els Premis Baldiri Escola son 8 guardons amb 3000 euros cadascun per a centres educatius amb propostes transformadores, valentes i creatives; compromesos amb els reptes socials actuals i que eduquin amb la cultura, les arts i la llengua catalana com a eines de canvi.

Finalment, i sota el títol Premis Baldiri Experiència, es vol reconèixer 20 experiències d’aprenentatge que facilitin als infants les eines necessàries per fer front a l’emergència emocional sorgida amb la Covid-19. I que ho facin a través dels llenguatges artístics i creatius. Ells rebran 500 euros cadascuna en material escolar.

A més, s'aprofitarà per escollir el Premi Joan Triadú d'enguany, una categoria extraordinària amb motiu del centenari del naixement de Joan Triadú, impulsor i president dels Baldiri que consistirà en un reconeixement a un centre educatiu que hagi excel·lit en l’ensenyament i l'ús del català, guardonat amb 3000 euros.

Temes educacióLluis CarullaFundacióPremisBaldiri ReixacJoan Triadú

Contingut relacionat

Recorda el futur
Carregant...
x