Catalonia Talent

Catalonia Talent

La filòsofa Marina Garcés, guanyadora del Premi Talent d'Honor d'Humanisme

28 de juliol de 2020

Articles

Des de la Welcome Talent Society, organitzadora dels Premis Talent Cambra amb el suport de la Cambra de Comerç, tenim l'honor d'anunciar-vos una tercera personalitat guanyadora, després de comunicar els reconeixements a John Hoffman i als Col·legis professionals d'Infermeria de Catalunya. Es tracta de la pensadora i professora de Filosofia, Marina Garcés, a qui ens plau concedir-li el Premi Talent d'Honor d'Humanisme. Un guardó destinat a reconèixer el seu pensament independent, que encara pren més força en l'anàlisi de la situació real com la que estem vivint actualment. 

En motiu d'aquest reconeixement, hem tingut l'oportunitat de parlar amb Garcés en una entrevista on desgrana algunes de les seves idees sobre la societat durant la pandèmia. En aquest sentit, assenyala que la fragilitat i la manca d’estabilitat són elements que sempre han format part de la humanitat i que volem apartar de forma natural, però que cal ser-ne conscients. És per això que aquesta pensadora defensa la filosofia com a necessitat de fer-nos preguntes de forma constant sobre el que ens envolta.

Així mateix, explicita les contradiccions que les tecnologies i les xarxes socials suposen en la nostra quotidianitat, ja que “la tecnologia per ella mateixa no és dolenta”, sino que “és l’ús que en fan les persones i el poder” el que qüestiona els seus beneficis. Finalment, en el marc de la iniciativa que la premia, Garcés fa una aposta decidida per la creativitat i el talent com a eina d’avançament social.

Podeu consultar l'entrevista completa en aquesta notícia publicada a ElNacional.cat

Contingut relacionat

Recorda el futur
Carregant...
x