Catalonia Talent

Catalonia Talent

La Catalunya Central creix amb 51 startups i un impuls innovador

13 de maig de 2024

Articles - Startups i emprenedors

La vegueria de la Catalunya Central ha vist un notable creixement en l'ecosistema empresarial emergent, amb un total de 51 startups registrades el 2023, marcant un augment del 11% respecte l'any anterior i assolint la xifra més elevada fins ara, segons dades d'ACCIÓ.

Aquestes startups, distribuïdes principalment en sectors com els serveis empresarials, la salut, l'alimentació, la cosmètica i el comerç electrònic, han aconseguit generar 356 llocs de treball, representant un increment del 15% respecte al 2022.

L'anunci va ser fet aquest dijous pel director executiu d'ACCIÓ, Joan Romero i Circuns, durant l'acte 'ACCIO ON. Fem avui l’empresa del demà', que va reunir 80 empresaris a Manresa. Romero va destacar la solidesa industrial de la Catalunya Central, que està afavorint cada vegada més el desenvolupament d'un ecosistema innovador i emprenedor.

ACCIÓ, en sintonia amb aquesta dinàmica de creixement, destinarà prop de 100 milions d'euros en ajuts al creixement empresarial el 2024, un 4,5% més que l'any anterior. Romero va subratllar la importància de seguir impulsant i acompanyant aquest cercle virtuós, que estreta els lligams entre la indústria, la innovació i la velocitat de les startups.

Les empreses catalanes, aquest any, tenen accés a una àmplia gamma d'ajuts i serveis per fomentar la seva reflexió estratègica, innovació, internacionalització i la lluita contra el canvi climàtic. Des dels cupons de competitivitat de l'empresa fins als programes d'R+D i iniciatives de internacionalització, ACCIÓ ofereix un suport integral per a les empreses catalanes que busquen créixer i innovar.

Amb jornades de presentació arreu del territori català, ACCIÓ busca acostar els seus recursos i serveis al teixit empresarial, contribuint a impulsar el creixement econòmic i la competitivitat de Catalunya.

Albert Torras

Contingut relacionat

Carregant...
x