Catalonia Talent

Catalonia Talent

La Cambra i el seu Hub; 4 milions de remodelació

31 de juliol de 2021

Articles - Economia

La Cambra de Comerç de Barcelona vol obrir-se encara més a les empreses. Per fer-ho, invertirà  uns quatre milions d'euros a remodelar la seva seu operativa. Així, aquestes ocuparien un total de quatre de les deu plantes de l'edifici. L'actual immoble ja compta amb un pis completament transformat, el dedicat a l'anomenat 'Hub cambraDigital', un espai de 800 metres quadrats, obert a tot el teixit empresarial. 

Ara, l'equip de govern de la Cambra, comandat per la seva presidenta, Mònica Roca, es proposa posar encara més la institució al servei de les empreses, especialment les pimes, i per això en els mesos vinents vol iniciar les obres per remodelar altres tres plantes seguint aquesta filosofia. Això suposaria 3.000 metres quadrats addicionals destinats a les empreses, un espai que l'entitat vol que esdevingui un 'hub' per accelerar el creixement de les companyies.

Assessorament professional 

Les obres de remodelació s'estima que podrien allargar-se uns 12 mesos i el pressupost d'aquest projecte de transformació es calcula entre els 3,8 i els 4,4 milions d'euros, que la Cambra cobriria amb recursos propis. Una vegada culminat el projecte al número 452 de l'Avinguda Diagonal, on es troba la seu, aquestes plantes podrien acollir a entre 200 i 230 persones, mentre que els 130 empleats de la Cambra ocuparien altres quatre plantes de l'edifici, amb la qual cosa es fomentaria la relació entre tots dos col·lectius.

Segons explica el seu tresorer, Jordi Pomarol, si bé els espais permetrien el cotreball, aquests estarien pensats fonamentalment per fer créixer les empreses i autònoms que s'instal·lin allí, ja que els serveis de l'entitat els ajudarien a fer un diagnòstic sobre el seu negoci, els assessorarien i els acompanyarien en tot el procés.

Milloren les previsions 

L'objectiu que té la Cambra amb tots aquests canvis és transformar-se en una corporació de dret públic "del segle XXI". "Volem ajudar a les empreses a fer el salt, a créixer, i si estem demanant a les empreses ser més fluides, nosaltres ens hem d'aplicar la mateixa medicina", assegura Pomarol, que veu necessari passar pàgina de la imatge d'una Cambra "apalancada en la vella economia", amb despatxos "de caoba".

Dimecres passat, l'entitat es va mostrar optimista i va millorar les perspectives econòmiques per aquest 2021 fins el 6,3% i també les de 2022 fins el 6,7%. Concretament, la Cambra considera que la fi de l’estat d’alarma i el relaxament de les mesures contra la pandèmia han suposat un canvi favorable en l’evolució de l’economia catalana durant el segon trimestre de l'any asseguren que l’empresariat pot afrontar el tercer trimestre amb expectatives creixentment positives "a tots els sectors econòmics". 

Temes cambra de comerçmonica rocainversió

Contingut relacionat

Carregant...
x