Catalonia Talent

Catalonia Talent

La Boquería, 180 anys d'èxit i talent

3 de març de 2021

Articles - Economia

El pastís del 180 aniversari del Mercat de la Boquería, creat pel mestre reposter Cristian Escribà, fou la cirera d'un pastís d'aniversari que, malgrat la pandèmia, la Boquería ha aconseguit realitzar al llarg delsl darrers mesos. Activitats virtuals, especialment entorn la gastronomia i els xefs, i la participació en esdeveniments de ciutat, que s'han hagut d'anar reformulant a mesura que la pandèmia afectava la vida dels conciutadans i del mercat emblemàtic de la ciutat.

El 19 de març del 1840 es va posar la primera pedra del mercat de la Boqueria, present a Barcelona des del segle XIII. Fa 180 anys, doncs, que la Boqueria està situada en aquest punt de la Rambla, en un espai de l'arquitecte Josep Mas i Vila i que al llarg de la seva vida havia estat nucli de l'economia de mercat a Barcelona. Ja en va veure de pandèmies al llarg del segle XIX, especialment les de còlera o tifus de la segona meitat del segle XIX, i la grip espanyola de principis de segle XX, Guerres i bullangues, i la irrupció del turisme post-olímpic. Però un any com aquest no el recorden els paradistes.

La foto finish d'aquest any de 180 aniversari va comptar amb un mite com és en Pinotxo, i amb el recolzament del primer tinent d'alcalde Jaume Collboni i la regidora de mercats i comerç, Montserrat Ballarín

Temes Boqueriamercatspandèmia180aniversari

Contingut relacionat

Carregant...
x