Catalonia Talent

Catalonia Talent

Josefina Castellví i Arcadi Oliveres, Medalla d'Honor de la Generalitat

31 d'agost de 2021

Articles - Ciència i Coneixement

El Govern de la Generalitat ha atorgat en la primera reunió del Consell Executiu després d'estiu la Medalla d'Or de la Generalitat a l'economista i activista Arcadi Oliveres, a títol pòstum, i a l'oceanògrafa Josefina Castellví.

Arcadi Oliveres va ser professor de la UAB va tenir una llarga trajectòria com a activista, dins de la qual va presidir Justícia i Pau durant 13 anys, va promoure la banca ètica a Catalunya i va participar a diferents edicions del Fòrum Social Mundial, a més de ser cofundador de la Xarxa Europea Contra el Comerç d'Armes.

L'oceanògrafa Josefina Castellví va ser, amb Marta Estrada, la primera dona que va participar en una expedició internacional al Pol Sud, l'any 1984. Entre el 1987 i el 1994 va viure a la Base Antàrtida Espanyola a l'Illa de Livingston. Ha format part del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de la Generalitat, i ha rebut, entre d'altres, la Creu de Sant Jordi (2003) i el Premi Nacional de Cultura (2013). Va ser també Catalana de l'Any el 2013, premi atorgat pel Periódico.

La Medalla d'Or de la Generalitat, que l'any passat es va concedir al cantautor i activista Lluís Llach i a la pedagoga Maria Teresa Codina, és el màxim guardó honorífic que atorga el Govern per "distingir persones que hagin prestat serveis eminents i extraordinaris a Catalunya en els àmbits polític, social, econòmic, cultural o científic".

Temes GovernMedalla d'OrCastellvíOliveres

Contingut relacionat

Carregant...
x