Catalonia Talent

Catalonia Talent

Jordi Vilà, Rafel Muria, Javier Oliveira i Assocome, premiats per l'Acadèmia de Gastronomia

21 de juliol de 2021

Articles - Comerç i Turisme

L'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició va entregar aquest dimarts els Premis Nacionals de Gastronomia 2021, en un acte al Palau de Pedralbes de Barcelona, que va reunir una cinquantena de persones, membres de la junta de l'entitat, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i la consellera d'agricultura i medi rural, Teresa Jordà.

Enguany els guardonats han estat Jordi Vilà, xef del restaurant Alkimia de Barcelona, amb el Premi Nacional de Gastronomia; Rafel Muria, xef del restaurant Quatre Molins de Cornudella al Priorat, amb el Premi Revelació; Javier Oliveira del restaurant Via Veneto, amb el Premi Cap de sala; i Assocome, l’associació d’empreses majoristes Mercabarna amb el Premi Especial de l’Acadèmia. 

Els Premis Nacionals volen reconèixer els diferents actors que fan de la gastronomia un dels motors econòmics del nostre país. Segons Carles Vilarrubí, president de l’ACGN, “aquests premis van néixer com a reconeixement d’un ofici tan noble i antic com el de cuinar, produir, abastir o aconseguir l’harmonia entre el plat, el comensal i el lloc. Un premis que sense dubte ajuden a preservar la identitat de la nostra cultura gastronòmica”.  

Per reforçar aquest reconeixement, el dimecres 28 de juliol s’estrenarà a TV3 “la Sopa d’all, i el món que ve”, un documental que ens convida a reflexionar sobre el moment crític i el punt d’inflexió que viuen el sector de la gastronomia i la indústria agroalimentària del país.  

Contingut relacionat

Carregant...
x