Catalonia Talent

Catalonia Talent

Jordi Puigneró, conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat de Catalunya, fa una crida a participar i apadrinar los Premis Talent Cambra 2020

10 de maig de 2020

Articles

Durant aquesta crisi del coronavirus, Sanitat i Economia són les dues conselleries que estan tenint més protagonisme a l'hora de fer front a la pandèmia. No obstant això, si hi ha una àrea que està cridada a tenir un paper encara més rellevant és la que encapçala Jordi Puigneró, conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat de Catalunya. "L'economia digital és una oportunitat, creix en ocupació", revela. Una afirmació que es recolza en les dades de l'Enquesta de Població Activa (EPA), que mostren que el sector TIC català ha seguit generant ocupació en aquest primer trimestre.

La Covid-19 ha obligat a implementar el teletreball de forma ràpida i massiva. Per exemple, en el cas de la pròpia Generalitat, on el conseller Puigneró era l'encarregat d'activar el teletreball per a milers de treballadors públics: "Hem estat l'única administració que ha implementat el teletreball de forma ràpida, donant dades i amb uns percentatges de teletreball dins l'administració altíssims". En paral·lel a aquest procés, el conseller veu aquesta crisi com un motor que accelerarà la digitalització en diversos sectors professionals: "Aquells sectors que s'havien digitalitzat estan encarant molt millor la crisi que aquells que no ho havien fet".

Durant el passat mes d'abril, la seva conselleria va posar en marxa la celebració de la Hackovid, "una iniciativa per estimular la petita empresa, l'emprenedor i la start-up del nostre país". L'objectiu d'aquest esdeveniment era fer front a les necessitats socials derivades del confinament, i per fer-ho es van arribar presentar més de 100 inicatives. "Tenim una riquesa i una capacitat emprenedora en el nostre país que està en l'ADN dels catalans", reivindica el conseller.

La Hackovid, precisament, guarda un seguit de paral·lelismes amb els Premis Talent Cambra 2020, als que el conseller Puigneró fa una crida a participar i apadrinar. L'edició d'enguany, a més, compte amb una bona nòmina de premis de l'àmbit tecnològic, per ser un sector que tindrà molt de pes en una societat cada vegada més digital.

Podeu consultar l'entrevista completa en aquesta notícia publicada a ElNacional.cat

Contingut relacionat

Carregant...
x