Catalonia Talent

Catalonia Talent

Jordi Martí, regidor de l'Ajuntament de Barcelona, fa una crida a participar i apadrinar els Premis Talent Cambra 2020

23 de maig de 2020

Articles

El mes de juliol es compliran sis anys de l’aprovació de l’Ordenança de Protecció, Tinença i Venda d’Animals (2014) a l’Ajuntament de Barcelona. “Crec que va ser la més ambiciosa i agosarada de tot l’Estat i també d’una part del nostre entorn comunitari”, es felicita un dels seus principals impulsors, Jordi Martí, que formava part del govern municipal encapçalat per l’exalcalde Xavier Trias.

Entre els punts més destacats d’aquella mesura, l’actual regidor de Junts per Catalunya destaca que “veníem d’una normativa de protecció de gats, gossos i fures, els tres animals considerats per llei com a animals de companyia”, de manera que “calia ampliar els drets i la protecció a tots els animals que vivien a Barcelona: els de companyia, els del zoològic i els que viuen en llibertat”. Però, sobretot, subratlla el fet de permetre l’accés dels gossos al metro: “Vam fer una aposta claríssima per avançar en els drets dels animals i per facilitar la mobilitat de moltes persones que necessiten el seu gos”. Sis anys després, però, lamenta que la ordenança és a mig aplicar: “En aquests moments hem de fer efectiu el que tenim més que pensar en noves i futures regulacions”.

Els Premis Talent Cambra 2020 comparteixen l'ambició que va tenir l'ordenança del 2014, donat que en l'edició d'enguany hem creat un nou premi dedicat al Benestar Animal; un dels àmbits on, tal i com apunta Martí, Catalunya és pionera a nivell estatal.

Podeu consultar l'entrevista completa en aquesta notícia publicada a ElNacional.cat

Contingut relacionat

Carregant...
x