Catalonia Talent

Catalonia Talent

Joan Girona, investigador de l'IRTA, fa una crida a participar i apadrinar els Premis Talent Cambra 2020

30 d'abril de 2020

Articles

Joan Girona, investigador de l'IRTA (Institut de Recerca i Tecnologia Agralimentàries), fa una crida a participar i apadrinar els Premis Talent Cambra 2020. Uns premis que, en una edició marcada per la crisi del coronavirus, pretén fomentar valors com la resistència i la resiliència.

En sintonia amb la vocació d'aquests guardons, el nostre entrevistat considera que la Covid-19 es pot convertir en una oportunitat perquè la població prengui consciència sobre allò que consumeix: "A partir d'ara, valorarem més la proximitat del producte". En aquest sentit, Girona reivindica que els productes procedents de casa nostra tenen una sèrie de "valors afegits": menor contaminació ambiental, millor qualitat del producte i, sobretot, major seguretat alimentària.

De forma complementària, Girona considera que aquesta pandèmia també pot servir perquè la ciutadania valori la rellevància del sector agroalimentari, el qual representa el 20% del PIB industrial català: "No hi ha cap altre sector a Catalunya que pesi tant. Comença a ser hora que es posi en valor la importància estratègica que té el sector”.

Podeu consultar l'entrevista completa en aquesta notícia publicada a ElNacional.cat

Contingut relacionat

Carregant...
x