Catalonia Talent

Catalonia Talent

Jaume Fatjó, director de la càtedra de la Fundación Affinity, fa una crida a participar i apadrinar els Premis Talent Cambra 2020

22 de juliol de 2020

Articles

Per primera vegada, l’edició d’enguany dels Premis Talent Cambra comptarà amb un guardó en l’àmbit de la cura animal. En aquest sentit, resulta més oportú que mai recollir les reflexions de Jaume Fatjó, un dels principals experts que tenim a casa nostra sobre el vincle entre persones i animals de companya. Veterinari i etòleg de formació, actualment dirigeix la càtedra de la Fundación Affinity a la Universitat Autònoma de Barcelona. “El nostre focus d’interès és entendre tots aquells aspectes que intervenen en la relació que les persones establim amb els animals”, explica, posant l’èmfasi en la investigació, la formació i la difusió dels beneficis d’aquesta convivència.

D’entre aquests beneficis, Fatjó destaca l’enriquiment de l’entorn social: “T’ofereix oportunitats per fer activitats i interactuar tant amb altres persones com amb el propi animal”. A més, la recerca en aquest àmbit també indica que és “una font de suport emocional” molt important: “La immensa majoria de persones que conviuen amb gossos o gats ens diuen que l’animal els ajudar a superar moments de dificultat o d’estrès”.

No obstant això, el principal dèficit d’aquesta convivència resideix en els abandonaments. “Al voltant de 130.000 gossos i gats entren a refugis i protectores cada any a l’Estat espanyol. És una xifra molt important”, apunta Fatjó. Però què una persona es desprèn del seu animal de companyia? “És una de les línies de recerca més actives que tenim en aquest moment”, destaca, mentre aporta una de les primeres conclusions que podrien explicar aquesta conducta: “Les persones que estableixen un vincle emocional molt robust amb l’animal, estan més protegides davant d’un abandonament”. En aquest sentit, resulta rellevant conèixer els elements de la relació, així com la personalitat del propietari de l’animal.

Podeu consultar l'entrevista completa en aquesta notícia publicada a ElNacional.cat

 

 

Contingut relacionat

Carregant...
x