Catalonia Talent

Catalonia Talent

Jaume Duch, portaveu del Parlament Europeu, fa una crida a participar i apadrinar els Premis Talent Cambra 2020

19 de juny de 2020

Articles

Jaume Duch és un dels catalans que triomfa pel món. Funcionari europeu i resident a Brussel·les des de fa 30 anys, és director general de Comunicació i portaveu del Parlament Europeu, amb un equip al seu càrrec de 900 persones. Parlar en nom d’una institució de 27 estats, amb sensibilitats ideològiques i territorials diferents, exigeix tot un tractat de diplomàcia. Avui divendres s’inicia la cimera de caps d’estat i de govern que ha d’avançar en l’anunciat Pla de Recuperació post-pandèmia amb 750.000 milions d’euros sobre la taula.

“En algun moment la tensió ha estat molt alta, però la diferència en la resposta és enorme comparat amb altres països avançats com Estats Units. Hem demostrat ser un espai no només econòmic, sinó social, altament eficaç”, valora Duch en relació amb la resposta europea a la crisi. “La Unió Europea no té competències reals en matèria sanitària. La gent es pensa que la UE ho pot fer tot, que les coses es decideixen a Brussel·les i que els estats membres s’han de conformar. En l'àmbit sanitari, el Tractat dona a la UE un cert poder de coordinació i promoció" comenta el portaveu per contrarestar una certa imatge d’absència de les institucions europees.

En última instancia, Duch aprofita per fer una crida a participar i apadrinar els Premis Talent Cambra 2020. "En situacions com l'actual, el talent és més important que mai. Aquestes darreres setmanes hem vist molta gent que ha sabut utilitzar el seu talent per crear solidaritat", reivindica Duch, que té clar que el talent també és part de la solució per sortir de la crisi econòmica: "Serà molt important el talent empresarial, col·lectiu i personal".

Contingut relacionat

Carregant...
x