Catalonia Talent

Catalonia Talent

Jaume Alonso-Cuevillas, catedràtic de Dret Processal, fa una crida a participar i apadrinar els Premis Talent Cambra 2020

19 de maig de 2020

Articles

El confinament i la crisi del coronavirus, motor de digitalització en molts sectors professionals, s'ha topat amb la justícia, un àmbit que encara és presencial i funciona amb citacions per fax. "La justícia requereix un canvi radical, la pandèmia ho ha agreujat, però requereix una reforma brutal. No gastem per sota la mitjana europea, gastem malament", reinvidica el catedràtic de Dret Processal, Jaume Alonso-Cuevillas, que posa un exemple en termes de sostenibilitat: "Cada vegada que fem un procés hem de talar tot un bosc per la quantitat de paper que necessitem per notificacions".

Des de fa un any, també és diputat del PDeCAT al Congrés dels Diputats, de manera que ha viscut de ben a prop l'aplicació de l'estat d'alarma. "Des del punt de vista jurídic, trobo que tot el que s'està fent és una calamitat. L'estat d'alarma no justifica restar drets, abusos policials i multes que són nul·les de ple dret... estem en una legislació d'excepció que s'està interpretant d'una froma encara més excepcional".

El que també és excepcional és que l'edició d'enguany dels Premis Talent Cambra incorpora per primere vegada un premi dedicat al Dret. Una cricumstància que aquest reconegut jurista aprofita per animar als seus col·legues del sector a participar i apadrinar aquests premis.

Podeu consultar l'entrevista completa en aquesta notícia publicada a ElNacional.cat

Contingut relacionat

Carregant...
x