Catalonia Talent

Catalonia Talent

Impulsen un projecte per promoure Cèl·lules d'Innovació Rural i evitar el despoblament

20 de juny de 2022

Articles - Indústria i Territori

El Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, les diputacions de Lleida i Osca i el Conselh Generau d'Aran són els tres responsables de subscriure's a un conveni per evitar el despoblament a Lleida i Osca. Aquest projecte preveu desplegar un pla pilot que preveu desenvolupar Cèl·lules d'Innovació Rural i incidir en aquestes comarques. 

El projecte es materialitzarà mitjançant l'ampliació, la consolidació i la creació de Cèl·lules d'Innovació Rural, com a instrument de concentració territorial i d'interessos socials i econòmics que tenen com a objectiu el desenvolupament de solucions sistèmiques d'innovació transformativa en zones amb dificultats demogràfiques especials. 

Aquest projecte pretén extrapolar-se a la demarcació de Lleida, a les comarques del Sobirà i la Ribagorça, a Osca i així configurar la Cèl·lula d'Innovació Rural de les comarques pirinenques d'Osca i Lleida que també s'enfrontin a aquesta problemàtica. Les administracions implicades consideren que per fer front a aquest repte demogràfic, cal impulsar una nova estratègia adaptada als territoris involucrats.

Contingut relacionat

Carregant...
x