Catalonia Talent

Catalonia Talent

Imma Tubella, exrectora de la Universitat Oberta de Catalunya, fa una crida a participar i apadrinar els Premis Talent Cambra 2020

31 de maig de 2020

Articles

"Per innovar es necessita talent, però també estar disposat a arriscar i a equivocar-se". Qui completa aquesta frase és Imma Tubella, que va rectora de la UOC (Universitat Oberta de Catalunya) durant vuit anys. El 1994, aquest centre va posar en marxa l'ensenyament online contra l'escepticisme de l'entorn acadèmic, en un moment on poca gent disposava de connexió a internet i de correu electrònic. Ara, en ple confinament, totes les universitats s'han hagut d'adaptar a les classes a distància.

"S'ha de capgirar l'ensenyament. Estem ensenyant als alumnes de primària, de secundària i superior per a una societat que no existeix", denuncia Tubella, que considera que totes les estratègies educatives estan pensades per una societat industrial que ja forma part del passat. En relació amb les classes online, considera que són "molt millorables perquè s'ha de canviar la metodologia". Al mateix temps, però, recorda amb satisfacció que ara molts professors han pogut fer classes a distància perquè es van formar en aquesta eina a la UOC.

Jubilada de les aules, la també doctora en Ciències Socials i catedràtica de Comunicació es troba immersa en el projecte francès Investissement d'Avenir; un projecte que enguany destina 25 milions d'euros per donar un impuls a idees que representin un canvi d'estratègia de l'educació superior. En aquest sentit, agafa la idea del president Obama, que volia canviar el nom del departament d'Educació pel de Talent. "Jo crec que el talent ha de ser una estratègia nacional", reivindica Tubella, que aprofita l'avinentesa per fer una crida a participar i apadrinar els Premis Talent Cambra 2020: "Ens hi juguem el futur".

Podeu consultar l'entrevista completa en aquesta notícia publicada a ElNacional.cat

Contingut relacionat

Carregant...
x