Catalonia Talent

Catalonia Talent

HM Delfos a l'alçada d'hospitals dels EUA i la resta d'Europa en cirurgia plàstica reconstructiva

15 d'octubre de 2020

Articles - Salut

HM Hospitales serà el primer grup en realitzar intervencions i utilitzar tècniques d’alta complexitat

S'aposta per la planificació quirúrgica amb impressió 3D, realitat virtual augmentada i micro i supermicrocirurgia El cirurgià Dr. Jesús Alfonso González, especialitzat en cirurgia reconstructiva, liderarà el projecte
L'Hospital HM Delfos, centre de referència d'HM Hospitales a Barcelona, amplia la seva oferta de medicina d'alta especialització posant en marxa el nou Servei de Cirurgia Plàstica, Reparadora i Estètica. Aquesta àrea, que serà liderada pel Dr. Jesús Alfonso González, qui ha concretat l'aposta de prioritzar i assentar la seva activitat privada a HM Delfos, el convertirà en el primer hospital d'Espanya a realitzar intervencions i utilitzar tècniques que fins ara només es practicaven als Estats Units i alguns països d'Europa i Àsia.

HM Hospitales, seguint amb la filosofia que fonamenta el seu model d'atenció i assistència mèdica, aposta de nou per la innovació tecnològica que facilita una oferta d'alta especialització pel pacient. En aquest sentit, el Dr. Jesús Alfonso González, responsable del nou Servei de Cirurgia Plàstica, Reparadora i Estètica d’HM Delfos, assegura que a l'hora d'assumir el càrrec "ha estat determinant l'aposta de l’entitat per la recerca, així com el poder comptar amb equipaments tecnològics de darrera generació i la creació d'una unitat a l'avantguarda en cirurgia estètica i, sobretot, en microcirurgia reconstructiva. Per a mi, el compliment per part d'HM Hospitales dels compromisos adquirits en el pla previst, també ha resultat decisiu".

El Dr. González és Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Castella-La Manxa (UCLM) i Especialista en Cirurgia Plàstica, Estètica i Reconstructiva per la Universitat de Barcelona (UB). Posseeix un Màster en Oncologia Interdisciplinària, també per la UB i en Innovació i Emprenedoria mitjançant una beca al programa Explorer de la Fundació Botín, el projecte final del qual va ser seleccionat per la Fundació Leitat i el Massachusetts Institute of Technology (MIT).
La seva formació i experiència l'ha dut a centrar-se en l'àmbit de la cirurgia reconstructiva en Oncologia i Traumatologia. El seu pas per hospitals de Japó i Corea li ha permès conèixer pràctiques en aquesta especialitat que, a Espanya, encara són inusuals. Així, HM Delfos disposarà de planificació quirúrgica mitjançant impressió 3D i realitat virtual augmentada, cirurgia estètica endoscòpica amb abordatges gairebé sense cicatriu i micro i supermicrocirurgia.

Aquestes tècniques permetran a l'equip de professionals de formen el Servei de Cirurgia Plàstica, Reparadora i Estètica realitzar intervencions per les que el pacient, fins ara, havia d'anar a un centre dels Estats Units o d’altres països Europa o Àsia com són les reconstruccions amb autotrasplantaments de teixits compostos , cirurgia de la migranya, lífting endoscòpic i liposucció 4D mitjançant PAL (Power Assisted Liposuction) per tractar el limfedema i lipedema o el tractament microquirúgic de la disfunció erèctil, especialment indicat pels homes que han patit una lesió nerviosa o vascular en una prostatectomia. En aquests casos, mitjançant derivacions nervioses o bypass vasculars, es pot reperfundir o reinervar el penis, recuperant la seva funcionalitat i activitat sexual normal sense requerir una pròtesi

Contingut relacionat

Carregant...
x