Catalonia Talent

Catalonia Talent

Guanyadors dels premis PITA 2020 del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca

4 de gener de 2021

Articles - Indústria i Territori

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha publicat aquest dimarts al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) les candidatures guanyadores de la 19a edició del Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària PITA en les diferents modalitats corresponents a l'any 2020. Una cervesa amb tots els atributs de l'oliva, la implantació d’un sistema de traçabilitat Blockchain per a garantir l’origen ecològic dels ous i el maneig en la producció de conills sense l'ús d'antibiòtics, han estat les iniciatives guanyadores dels PITA 2020 en les modalitats d'agroindústria, empresa agrària i de jove emprenedor innovador, respectivament. 

En aquesta 19a edició dels PITA, s'han presentat un total de vint iniciatives que han estat valorades per un jurat presidit pel director general d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Carmel Mòdol, i constituït per representants de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), de la Universitat de Lleida (UdL), de l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), i del propi Departament d'Agricultura.

Així, les premiades dels PITA 2020 són:

  • Modalitat agroindústria

Guanyadora: Erm del Pallars Productions S.L.U. – Oliba Green Beer

Per l’elaboració de la primera cervesa verda d’oliva del món feta amb set varietats autòctones d’olives del Pallars Jussà.

  • Modalitat empresa agrària

Guanyadora:  Origen Rural SL – Ous Ecològics Montsoliu
Per la implementació d’un sistema de traçabilitat Blockchain per a garantir l’origen ecològic dels ous.

  • Modalitat Jove Emprenedor Innovador

GuanyadorArnau Vilaseca Puigpelat, Cal Palà
Pel maneig en la producció de conills sense l'ús d’antibiòtics.

Temes premis PITAempresesterritoriagriculturainnovació

Contingut relacionat

Carregant...
x