Catalonia Talent

Catalonia Talent

Gerard Piqué i Josep Lluís Vilaseca, Premi al mèrit esportiu

19 de desembre de 2020

Articles - Esports

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha presidit aquesta tarda el lliurament dels guardons de reconeixement al mèrit esportiu català, que han homenatjat a títol pòstum a Josep Lluís Vilaseca i Guasch, primer secretari general de l’Esport del Govern, i al futbolista del FC Barcelona Gerard Piqué. “Trajectòries com les que avui homenatgem són imprescindibles si volem mantenir-nos com un referent en l’àmbit esportiu arreu del món i perquè mantinguem l’alt nivell dels nostres esportistes, tècnics i directius, assolint molts èxits i triomfs”, ha manifestat la consellera.

Gerard Piqué ha estat el Premi Talent Cambra d'Honor d'enguany

Budó ha afirmat que als dos guardonats els uneix “el seu amor per l’esport i per Catalunya”. De Vilaseca n’ha ressaltat “l’exitosa trajectòria personal i professional lligada al món de l’advocacia i com a directiu del FC Barcelona”. També ha recordat que “va ser un home clau de l’esport a Catalunya” i que va exercir de secretari general de l’Esport de la Generalitat, des d’on va vertebrar la xarxa territorial d’equipaments esportius arreu del territori i va treballar en la primera Llei de l’Esport. A més, “va ser un dels referents en l’organització dels Jocs Olímpics de Barcelona 1992 ”.

Del futbolista del FC Barcelona Gerard Piqué, la consellera ha afirmat que representa “l’essència de l’esport català: es nodreix des de la base, es projecta a nivell internacional i esdevé referent”. En aquest sentit, Budó ha elogiat els valors de l’esportista i ha fet notar que “és un exemple d’esforç, perseverança, dedicació i il·lusió per la feina ben feta, valors que també representen l’esport català i el nostre país.”. A més, la consellera també ha agraït a Piqué la seva valentia tant en l’àmbit esportiu, “com per defensar Catalunya i els catalans, malgrat el context advers, i ha esdevingut un dels millors ambaixadors del nostre país”.

El guardó al mèrit esportiu reconeix el treball i el mèrit d’esportistes i entitats esportives de Catalunya, que a través de la seva tasca i èxits contribueixen a la promoció i el creixement de l’esport al nostre país, així com la internacionalització de Catalunya. El Govern ha atorgat el premi a Gerard Piqué per la importància de les seves fites esportives per a l’esport català i per ser un esportista referent a nivell internacional. De Vilaseca, l’Executiu ha reconegut el seu paper destacat com a creador del sistema esportiu de Catalunya, així com una trajectòria en què va excel·lir també com a dirigent en entitats i organismes de l’esport internacional i del moviment olímpic.

L’acte de lliurament, que s’ha celebrat al Museu Nacional d’Art de Catalunya, ha estat presentat per Marta Bayarri i Francesc Garriga, i també ha comptat amb la intervenció del secretari general de l’Esport i l’Activitat Física, Gerard Figueras. Figueras ha posat de manifest la importància de l’esport en el nostre país, i ha assenyalat “que és un dels pilars fonamentals sobre els quals s’ha construït la Catalunya dels darrers cent anys i una de les eines més potents de cohesió social de les que disposem, així com un motor de benestar i salut, de dinamització econòmica i generador de referents per la societat i especialment per la gent més jove”.

A la cerimònia també hi ha assistit la secretària general de la Presidència, Meritxell Masó, i el director del Consell Català de l’Esport, Antoni Reig.

Temes Gerard PiquéJosep Lluís VilasecatrajectòriaesportsBarça

Contingut relacionat

Carregant...
x