Catalonia Talent

Catalonia Talent

Gala Gaudí 2021: Poques sorpreses i moltes reivindicacions

22 de març de 2021

Articles - Cultura

"La vampira del Raval" guanyadora del vespre

Aquest diumenge s'ha celebrat la XIII edició dels Premis Gaudí de l'Acadèmia del Cinema Català a l'Auditori del Fórum - CCIB, una cerimònia que ha servit per coronar, de Lluís Danés, com a millor pel·lícula. 

El debut de Danés com a realitzador ha estat reconegut per l'Acadèmia del Cinema Català amb el premi més important de la nit i s'ha imposat a les també candidates L'ofrena, Les dues nits d'ahir i La dona il·legal. "La vampira de Barcelona" és la primera versió cinematogràfica de la famosa història de la vampiressa del Raval que va commoure al país a principis del segle XX. La cinta està protagonitzada per Nora Navas en el paper d'Enriqueta Martí i Roger Casamajor, el del periodista que investiga el cas.

Finalment, cinc guardons per "La vampira", quatre per a "Las niñas" i tres per "My Mexican Bretzel", les grans triomfadores de la nit. 

Una gala atípica

La gala s'ha celebrat en horari de tarda i seguint les mesures de seguretat recomanades pel coronavirus, però tot i així ha comptat amb un aforament de 700 persones, el 30% de capacitat. La catifa vermella això sí, de mínims, hi han desfilat una setantena de persones, entre elles diverses nominades, les principals autoritats del país i també i alguns dels responsables i participants d'aquesta edició. 

Isona Passola: comiat entre reivindicacions

Desprès de vuit anys al càrrec, Isona Passola ha pronunciat el seu darrer discurs com a directora de l'Acadèmia. I ho ha fet amb un discurs sense pèls a la llengua, amb ganes de reivindicar el cinema en català i demanar ajuda als polítics per revertir una situació que ha calificat de "misèria". "Les nostres pel·lícules no són competitives en l'àmbit pressupostari", ha assegurat. Passola ha recalcat que només sis de les pel·lícules nominades ho ha estat en català, motiu pel qual ha demanat que s'aposti amb diners pel cinema del país per a que "qui vulgui rodar en català pugui fer-ho".


Guardonades - XIII Premis Gaudí

MILLOR PEL·LÍCULALA VAMPIRA DE BARCELONA. Dirigida per Lluís Danés, escrita per Maria Jaén i Lluís A. Martínez i produïda per Brutal Media i Filmax, amb producció associada de Televisió de Catalunya.

MILLOR PEL·LÍCULA EN LLENGUA NO CATALANALAS NIÑAS. Dirigida i escrita per Pilar Palomero i produïda per Las Niñas Majicas, A.I.E., Inicia Films i BTeam Prods, amb la participació de Televisió de Catalunya i Televisió Espanyola.

MILLOR DIRECCIÓ Pilar Palomero, per LAS NIÑAS

MILLOR GUIÓ Núria Giménez Lorang, per MY MEXICAN BRETZEL

MILLOR PROTAGONISTA FEMENINACandela Peña, per LA BODA DE ROSA
MILLOR PROTAGONISTA MASCULÍMario Casas, per NO MATARÁS
MILLOR DIRECCIÓ DE PRODUCCIÓLuis Fernández i Ana Parra, per ADÚ
MILLOR PEL·LÍCULA DOCUMENTALMY MEXICAN BRETZEL. Dirigida i escrita per Nuria Giménez Lorang i produïda per Bretzel & Tequila Film Productions i Avalon PC.
MILLOR CURTMETRATGENI OBLIT NI PERDÓ. Dirigit per Jordi Boquet Claramunt, escrit per Jordi Boquet Claramunt i Tomàs Bayo, i produït per Escac Films. 
MILLOR PEL·LÍCULA PER A TELEVISIÓLA MORT DE GUILLEM. Dirigida per Carlos Marqués-Marcet, escrita per Roger Danès i Alfred Pérez-Fargas, i produïda per Lastor Media, Som*Batabat, Televisió de Catalunya, À Punt Mèdia i Suica Productions.
MILLOR DIRECCIÓ ARTÍSTICALluís Danés, per LA VAMPIRA DE BARCELONA
MILLOR MUNTATGECristóbal Fernández i Núria Giménez Lorang, per MY MEXICAN BRETZEL
MILLOR VESTUARIMercè Paloma, per LA VAMPIRA DE BARCELONA
MILLOR SOAmanda Villavieja, Alejandra Molina i Fernando Novillo, per LAS NIÑAS
MILLORS EFECTES VISUALSLluís Rivera, Aleix Torrecillas i Anna Aragonés, per LA VAMPIRA DE BARCELONA
MILLOR MAQUILLATGE I PERRUQUERIALaura Pérez i Xavi Valverde, per LA VAMPIRA DE BARCELONA
MILLOR PEL·LÍCULA EUROPEASORRY WE MISSED YOU. Dirigida per Ken Loach, escrita per Paul Laverty i produïda per Sixteen Films, Les Films Du Fleuve i Why Not Production.

Temes CulturaCinemaGaud´í 2021

Contingut relacionat

Carregant...
x