Catalonia Talent

Catalonia Talent

FGC només farà servir energia solar aquest 2021

2 de gener de 2021

Articles - Logística

A partir d'aquest 1 de gener, tota l'energia contractada per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) en les seves divisions de mobilitat i muntanya és d'origen solar. Segons un comunicat de la companyia difós aquest divendres, aquesta aposta es complementa amb l'autoproducció d'energia 100% renovable amb fonts com la biomassa, la hidràulica, la geotèrmica i la fotovoltaica. De fet, aquesta era una de les principals fites que Ferrocarrils s'havia marcat en la seva Agenda d'Acció Climàtica 2030, presentada fa dos anys. Per al president d'FGC, Ricard Font, "que el 2021 el sol mogui els trens i els ginys de muntanya d'FGC és només una petita nova passa en el camí sostenible per evitar el canvi climàtic i reduir els nivells de contaminació".

L'Agenda d'FGC preveu la transició de l'empresa cap un consum intensiu de fonts d'energia renovable. De fet, el 2019 Ferrocarrils ja va reduir un 72% les emissions de gasos amb efecte d'hivernacle gràcies a la compra d'energia verda d'origen renovable i certificada. I aquest 2021 la companyia ha contractat tota l'electricitat perquè el 100% de l'energia que FGC utilitzi sigui d'origen fotovoltaic, és a dir, que estigui generada per plantes d'energia solar.

Segons Font, "la gran aposta pel 2021 serà tancar un nou Contracte Programa amb la Generalitat, pel període 2022-2026 amb visió fins al 2030, que ens permeti doblar l'oferta actual de transport públic el 2026 amb més de 250 milions de viatges i reduir les necessitats energètiques i d'aigua de les estacions de muntanya". "Els ferrocarrils catalans som un dels principals actius del país en la lluita contra l'emergència climàtica que viu el planeta", assegura el president de la companyia a través d'un comunicat.

Temes ferrocarrilenergiasolarcatalunya

Contingut relacionat

Carregant...
x