Catalonia Talent

Catalonia Talent

Ferrocarrils, finalista dels Premis de la Unió Internacional del Transport Públic en la categoria d'inclusió i igualtat de gènere

3 de gener de 2022

Articles - Indústria i Territori

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha quedat finalista dels Premis de la Unió Internacional del Transport Públic (UITP) en la categoria d’inclusió i igualtat de gènere pel compromís de la companyia per assolir la paritat. Els guanyadors es donaran a conèixer el 6 de febrer, durant el Congrés i Exposició de Transport Públic de MENA que se celebrarà a Dubai.

La UITP ha valorat l’esforç i compromís de Ferrocarrils per liderar la transició cap a la igualtat de gènere amb mesures ambicioses i innovadores. Ferrocarrils ha impulsat l’Estratègia d’Activisme que, entre d’altres objectius, busca aconseguir la paritat l’any 2025. L’Estratègia és un full de ruta per posicionar FGC com una empresa activista en matèria de responsabilitat social i en la contribució a l’Agenda 2030 de Nacions Unides.

L’Estratègia potencia una activisme ètic, feminista, ambiental i creador d’oportunitats. En l’àmbit de la igualtat, el compromís d’FGC és avançar en la igualtat efectiva dins la companyia amb l’objectiu d’esdevenir una empresa paritària l’any 2025, impulsant un canvi cultural basat en valors feministes com l’equitat de gènere, la corresponsabilitat, l’empoderament femení o el compromís contra les violències masclistes. L’objectiu és assolir el 2025 un mínim del 40% de dones treballant a FGC i també dins del col·lectiu de lideratge.

Els Premis UITP, que arriben ja a la sisena edició, mostren els projectes més ambiciosos i innovadors dels darrers dos anys en ciutats i regions de tot el món que posicionen el transport públic com la columna vertebral de la mobilitat urbana i local. En total, hi ha vuit categories, des de diversitat i inclusió fins a integració multimodal o estratègia de transport públic i urbà. Juntament amb FGC, també són finalistes en la categoria d’inclusió: TMB, Metro d’Istanbul i RATP Group (França). Un grup d’experts qualificarà els projectes finalistes en funció de la seva perspectiva d’innovació, contribució i transferibilitat.

Contingut relacionat

Carregant...
x