Catalonia Talent

Catalonia Talent

Federico Mayor Zaragoza, Premi Talent d’Honor en Humanisme 2022

7 de novembre de 2022

Articles - Premis i reconeixements

L’ex director general de la UNESCO, Federico Mayor Zaragoza, rebrà el Premi d’Honor Talent en Humanisme que entrega la Fundació Impulsa Talentum XXI, per la seva dilatada trajectòria internacional en favor de la pau i la cultura. És el primer guardó que rep Mayor Zaragoza en els darrers deu anys.

Aquesta entrega tindrà lloc durant la clausura de la 2a edició del Talent Knowledge Congress, el Fòrum Internacional de Gestió del Talent i Coneixement, que se celebrarà els pròxims dies 15 i 16 de novembre a la Torre Agbar de Barcelona. L’esdeveniment multisectorial serà l’espai de trobada per aquelles empreses que es volen adaptar als nous temps, prestant especial atenció en la participació, col·laboració i molt especialment en el talent de les persones.

Federico Mayor Zaragoza és Membre honorari del Club de Roma, i ha estat Co-President del Grup d'Alt Nivell per a l'Aliança de Civilitzacions. Doctor en Farmàcia i catedràtic de Bioquímica de la Universitat de Granada, aviat va assumir diferents responsabilitats polítiques entre les quals destaquen la de ministre d'Educació i Ciència (1981-1982) i diputat al Parlament Europeu (1987). 

L'any 1978 es va convertir en director general adjunt de la UNESCO i va assumir la plena direcció de l'organització el 1987. Com a director, la seva gestió es va concentrar a impulsar projectes de promoció de la pau, els drets humans i el diàleg entre cultures. El 1999 va crear la Fundació per una Cultura de Pau, amb la qual ha continuat desenvolupant els objectius que es va proposar al capdavant de la UNESCO. És el president de l'Acadèmia de la Llatinitat.

Guardonats

Els Premis Talent d’Honor reconeixen personalitats de diversos àmbits que han destacat per la seva tasca continuada en cadascun dels sectors, especialment amb impacte en el món empresarial, humanístic, econòmic i científic. 

Els guardonats d’aquesta vuitena edició són:
Federico Mayor Zaragoza, Premi d’Honor Talent Humanístic
Elena Barraquer i la Fundació Elena Barraquer, Premi d’Honor Ambaixador de Talent
Michael Blackman, Premi d’Honor Welcome Talent
Jordi Gallés, d’Europastry, Premi d’Honor Talent Solidari
Isidre Fainé, president de la Fundació Caixabank, Premi d’Honor Mecenatge de Talent
Marta Melé, Premi d’Honor Talent Científic.

Els Premis Talent s’entreguen des de fa vuit anys, primer gestionats per la Welcome Talent Society i des de fa dues edicions per la Fundació Impulsa Talentum XXI, entitat sorgida de l’anterior, i que té per objectiu la detecció, impuls, gestió i acompanyament del talent i l’emprenedoria. La Fundació és l’encarregada d’organitzar els Talent Knowledge Congress i els Summits sectorials que s’organitzen durant l’any arreu de Catalunya. Fruit d’aquest interès per debatre i aportar contingut i fer avançar l’àmbit empresarial hi ha l’interès acadèmic en generar coneixement al voltant de la gestió empresarial, especialment en l’àmbit dels intangibles, la formació, la transferència de coneixement i la gestió del talent.

Per aquest motiu, durant el Congrés es presentarà la Càtedra sobre el Talent que lidera la Fundació, al costat de l’àmbit universitari del país.El Congrés omptarà, al llarg de les dues jornades, amb ponències i taules rodones de referents internacionals en la gestió del coneixement. En l’esdeveniment hi participaran representants d’empreses, d’administracions, universitats i escoles, centres de recerca i experts en el món de la consultoria. L’acte tindrà com a convidats a John Hoffman, CEO de GSMA i de la Fundació Mobile World Capital Barcelona; Michael Blackman, director de l’ISE (Integrated Systems Europe), Federico Mayor Zaragoza, ex Director General de la UNESCO; Carlos Navarro, Director General BASF Spain i Jordi Gallés, president d’Europastry, entre molts d’altres.El programa pot consultar-se al web talentknowledgecongress.com

Contingut relacionat

Carregant...
x