Catalonia Talent

Catalonia Talent

Expoquimia, Equiplast i Eurosurfas mostraran l’aposta per la sostenibilitat i innovació

21 de juliol de 2021

Articles - Indústria i Territori

Les empreses líders de tres sectors que s’han revelat essencials durant la pandèmia es donaran cita en una nova edició d’Expoquimia, Equiplast i Eurosurfas per donar a conèixer les innovacions en productes i processos que han desenvolupat amb l’objectiu de contribuir a el desenvolupament sostenible. Organitzats per Fira de Barcelona, ​​els esdeveniments tindran lloc de manera presencial del 14 al 17 de setembre al recinte de Gran Via amb la participació de més de 350 expositors en representació d’unes 600 marques en una edició dissenyada per potenciar les oportunitats de negoci i adaptada en volum i dimensió al context actual.

Així, amb unes 300 marques, la 19ena edició d’Expoquimia, la Trobada Internacional de la Química, reunirà una àmplia mostra del sector químic espanyol, un dels més dinàmics de l’economia espanyola. Amb l’impuls de la Federació Empresarial de la Indústria Química Espanyola (FEIQUE), el saló presentarà la contribució del sector als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides. En aquest sentit, a l’espai Smart Chemistry Smart Future participaran empreses i entitats com AEQT, Air Liquide, BASF, Bondalti, Carburos Metálicos, Cepsa, ChemMed Tarragona, Covestro, Ercros, Grupo IQE, Inovyn, Panreac AppliChem, Quimacova, Quimidroga i Solutex. Hi comptarà amb la col·laboració d’empreses i entitats com Ainia, el Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial (CDTI), Inprocess i Siemens, i el suport institucional de ChemSpain, Fòrum Química i Societat, Forética i Suschem España.

En aquesta línia, el saló concedirà un especial protagonisme als nous materials bàsics i funcionals ia la biotecnologia amb els espais Mat 20-30 i Expoquimia BIO, on s’exposaran solucions per a una química més sostenible i segura, i s’oferirà a les empreses biotecnològiques i a les indústries una zona per fomentar la col·laboració entre elles.

El president d’Expoquimia, Carles Navarro, assenyala que “la pandèmia ha posat de manifest que el sector químic és essencial” i afegeix que “serà fonamental per garantir el desenvolupament de tecnologies clau per donar resposta als objectius de descarbonització i economia circular”. Així mateix, Navarro assegura que “la química és imprescindible per poder donar resposta als Objectius de Desenvolupament Sostenible i el seu compliment l’any 2030”.

Segons FEIQUE, el sector químic va tancar l’any 2020 registrant el millor comportament de tota l’economia productiva espanyola amb només una caiguda de la producció del 0,4% i preveu aconseguir aquest 2021 un creixement d’un 7,1%, amb un resultat de 69.100 milions d’euros. Amb prop de 210.000 llocs de treball directes i 711.000 sumant els directes, indirectes i induïts, les més de 3.000 empreses del sector químic nacional donen feina al 3,7% de la població ocupada a Espanya.

Una planta de reciclatge a escala
Per la seva banda, amb més de 200 marques, la 19ena edició d’Equiplast, la Trobada Internacional del Plàstic i el Cautxú, donarà a conèixer les solucions desenvolupades pel sector en favor de l’economia circular amb l’objectiu de minimitzar el seu impacte mediambiental. En aquest sentit, Equiplast recrearà per primer cop una planta de reciclatge a escala, Reciplast, per demostrar com en l’actualitat hi ha sistemes fiables de recuperació dels plàstics. Comptarà així mateix amb Rethinking Plastics, una exposició única de productes fets amb plàstic 100% reciclat, provinent de fonts renovables i biodegradables.

A més, la 27ena edició d’Eurosurfas, la Trobada Internacional del Tractament de Superfícies, que comptarà amb unes 80 marques, presentarà els últims avenços, especialment, en l’àmbit de les superfícies funcionals, que permeten dotar de determinades propietats com antioxidants o repel·lents a l’aigua a l’acabat final de tot tipus de productes.

El president d’Equiplast, Bernd Roegele, considera que “el reciclatge i l’economia circular estan demostrant les oportunitats i el camí cap a la sostenibilitat d’un material com el plàstic que és molt important en sectors bàsics per a la societat com la salut, la indústria i la tecnologia”.

Per la seva banda, el president d’Eurosurfas, Giampiero Cortinovis, ha assegurat que “el sector aposta per la innovació per ser menys contaminants i, alhora, més competitius i eficients, en un període difícil i de concentració d’empreses en aquesta indústria”.

Oportunitats de negoci i jornades
A més de l’àmplia oferta expositiva, els tres esdeveniments facilitaran el desenvolupament de noves oportunitats de negoci per als expositors, per la qual cosa compta, en col·laboració amb AMEC (Associació d’Empreses Industrials Internacionalitzades), amb un programa d’VIP Buyers internacional que fomentarà la participació, presencial i en línia, de potencials compradors procedents de diversos països d’Europa, Amèrica Llatina i de el nord d’Àfrica.

A més, l’agència Acció de la Generalitat i el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme col·laboren en l’organització de l’àrea TechTransfer, on es donaran a conèixer diversos projectes europeus, es duran a terme presentacions i tindrà lloc un market place amb la participació de centres tecnològics de prestigi per tal de posar en contacte a la ciència amb el teixit industrial.

Així mateix, els salons oferiran als visitants professionals la possibilitat de conèixer les novetats dels expositors mitjançant vuit rutes guiades en funció dels seus interesso sectorials i dels eixos temàtics comuns: economia circular, la transferència de tecnologia i la transformació digital.

Els tres salons també comptaran amb el seu vessant congressual. Després de l’èxit de Unprecedented, les sessions en línia que s’han dut a terme al llarg de l’últim any i mig, Expoquimia, Eurosurfas i Equiplast comptaran amb diversos cursos de formació, zones interactives, jornades sectorials i ponències de destacats experts en l’àmbit de l’economia circular i la transformació digital. El congrés Eurocar d’Eurosurfas i els Premis Expoquimia R+D+I i Equiplast-Shaping the Future completen l’oferta de l’edició d’enguany.

La trobada de la química aplicada més gran del Mediterrani
La celebració conjunta d’aquests tres esdeveniments organitzats per Fira de Barcelona, ​​que se celebren cada tres anys i que tindran lloc al pavelló 3 del recinte de Gran Via, juntament amb una àrea dedicada a la indústria 4.0, Digital X.0 Experience, promoguda per Industry From Needs to Solutions i una jornada sobre zoonosis i les seves conseqüències a Healthio Research Day, organitzada per Healthio, l’esdeveniment de la salut, dona forma a la trobada de la química aplicada més gran de la Mediterrània.

Amb l’objectiu de garantir la seguretat de proveïdors, expositors i visitants, en aquests salons, s’aplicarà el protocol de prevenció i seguretat contra la Covid-19 que Fira de Barcelona ha desenvolupat amb l’assessorament de l’Hospital Clínic de Barcelona.

Contingut relacionat

Recorda el futur
Carregant...
x