Catalonia Talent

Catalonia Talent

Èxit de projectes presentats a la 6a convocatòria d'ajuts Leader

14 de desembre de 2020

Articles - Indústria i Territori

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya va publicar el passat 16 d’octubre, al Diari Oficial der la Generalitat de Catalunya (DOGC) la convocatòria dels ajuts destinats a l’aplicació del desenvolupament local participatiu Leader, en el marc de l’operació 19.2 del Programa de Desenvolupament Rural (PDR) de Catalunya 2014-2020, corresponents a l’any 2020, prèvia publicació de les bases reguladores també al DOGC, el passat 29 de setembre. El termini de presentació de sol·licituds va finalitzar el 30 de novembre de 2020.

L’objectiu principal d’aquests ajuts és fomentar la realització d’inversions que generin activitat econòmica en les zones rurals, la creació i/o manteniment de llocs de treball, principalment de dones i joves, i estan adreçats principalment a actuacions per a la millora dels processos de transformació i comercialització dels productes agraris, la creació i desenvolupament de microempreses i pymes, el foment d’activitats turístiques, i la conservació i millora del patrimoni rural.

Els ajuts destinats a aquesta sisena convocatòria 2014-2020, per un import total de 7.666.666 euros, tenen caràcter de cofinançats pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER), i aniran a càrrec d'una partida pressupostària del Departament, dotada amb un import màxim de 4.370.000 euros per a l’any 2022, la qual cosa suposa el 57% del finançament d’aquests ajuts. La resta, 3.296.666 euros, anirà a càrrec del fons FEADER, el que representa el 43% del finançament.

Temes territorioprojecteseuropafinançamentfeader

Contingut relacionat

Carregant...
x