Catalonia Talent

Catalonia Talent
Opinió

En el teu metavers o en el meu?

24 de maig de 2022

Articles

Neruda: “L’ amor no es mira, se sent i encara més quan ella està al teu costat.” Les maneres d’estar al teu costat avui en dia s’estan portant a un altre pla.

Mark Zuckerberg, CEO de Meta (abans Facebook) ha demanat als seus empleats que a partir d’ara s’anomenin Metamates (metacompanys) en lloc de facebookers i que s’uneixin tots al Metavers. A mi m’ha sonat una mica retro tipus xupipanda com Facebook als tiktokers.

Els earlyadopters ja no parlen de teletreball sinó de treball immersiu en el metavers. Ja hi ha empreses i treballadors que per a fer certes activitats com la formació es connecten al metavers del treball, una oficina digital posant-se el seu visor Oculus de realitat virtual i entrant en Immersed o Teamflow (primeres versions) i escollint un entorn com ara fem amb els fons de pantalla a teams  o zoom. En aquest entorn, s’interactua amb els avatars dels  col·legues fent reunions on la “presencia física” sembla ser cada dia més real. Els avatars encara són tipus videojoc però d’aquí poc seran fotorealistes.

A Decentraland, ja podem assistir a conferències, obrir una botiga, comprar i vendre, explorar el món, crear objectes completament nous i, en un sentit literal, viure comprant terrenys i construir una oficina, muntar un concert, etc.

Estam globalitzant els mercats i les relacions i  aquesta línia està Tinder, creant el Tinderverse on podrem tenir cites al atzar,  sopars romàntics, etc. Lo de pagar el concert o el sopar podrà ser a mitges però serà amb criptomonedes i de propina un NFT del Foodverse. Avui en dia una intel·ligència artificial pot predir si una parella te futur.

Les boomers com jo recordem amb carinyo el grup musical Los Inhumanos que en els 80’s va fer famós allò de "Qué difícil es hacer el amor en un Simca Mil", doncs imagineu-vos ara “que difícil es hacer el amor con los Oculus!” i despres del primer videoxat al atzar on sorgeix la xispa digital, la pregunta del Romeuavatar sigui: En el teu metavers o en el meu?

Pot ser en això no sóc tant innovadora o fins i tot prehistòrica però jo les abraçades les prefereixo físiques encara que en el metavers pugui fer kickboxing sense pegar ningú.
En la era del humanisme tecnològic, compte amb els tòxics, troians i trolls i envolteu-vos de Sinergents que sempre sumen aptituds, equip i valors.

Contingut relacionat

Recorda el futur
Carregant...
x