Catalonia Talent

Catalonia Talent

Els XII Luxembourg Peace Prize reconeixen entitats i personalitats per la pau mundial

17 de juny de 2024

Articles - Premis i reconeixements

Aquest divendres, el MUDAM a Luxemburg-Kirchberg va acollir la dotzena edició dels Premis Luxembourg Peace Prize. L'esdeveniment va marcar l'aniversari de la signatura del Tractat de Schengen i va oferir una oportunitat per a pacificadors de tot el món de reunir-se en una cerimònia d'entrega de premis que va honorar vuit entitats i personalitats vinculades al món de la pau.

Entre els guardonats d'enguany hi ha l'exdirector general de la UNESCO Federico Mayor Zaragoza, l'artista urbà italià TVBoy, Nadia Alexandria Kendall, o l'artista de la perfmormance Marina Abramovic, a més de les entitats Loving World, Mobaderoon, Centre d'Estudis de les Dones d'Europa, i Peace and Sport.

La presidenta de la Schengen Peace Foundation i del Luxembourg Peace Prize, Vicki Hansen, va iniciar l'esdeveniment explicant la història de la trobada i abraçant l'internacionalisme en un auditori ple de persones de 34 nacionalitats. Hansen va elogiar la feina dels laureats, destacant que l'objectiu de l'esdeveniment és "amplificar les seves veus i la seva expertesa en la construcció de la pau". La primera ponent, Erna Hennicot-Schoepges, exministra de Cultura i senadora del Parlament Cultural Europeu, va subratllar la importància duradora de la pau i la necessitat d'una acció col·lectiva per aconseguir-la.

Steve Killelea, president executiu i fundador de l'Institute for Economics and Peace (IEP), va presentar un informe estadístic sobre l'Índex Global de Pau (GPI). Les seves conclusions, "sobiranes", van incloure anàlisis de dades i comparacions de països basades en factors econòmics, polítics i culturals, entre molts altres. Killelea va concloure que hi ha un impacte econòmic indiscutible de la violència, preguntant a l'audiència: "Com podeu construir la pau si no hi invertiu?" Killelea i el seu equip van respondre a diverses preguntes del públic.A les 11:30, es va dur a terme una taula rodona titulada "Resolutions no violentes als conflictes bèl·lics", amb la participació de Carlos Guadamuz, director executiu de The Hague Peace Projects (Països Baixos); Els Debuf, cap del Comitè Internacional de la Creu Roja (IRIC) de Luxemburg; Steve Killelea (Austràlia); i moderada per William Jones, fundador i soci gerent de Beaumont Governance (Luxemburg).

L'esdeveniment va incloure una actuació de la vocalista ucraïnesa Olena Afanasyeva, que va interpretar una cançó de bressol del compositor nord-americà Andriy Lehki dedicada a tots els infants afectats per la guerra en Ucraïna. Una altra actuació musical a càrrec del violinista David Bubani va tenir lloc a la tarda.

Felix Bentz, president del World Peace Forum 2023 a Barcelona, Espanya, va anunciar la celebració del World Peace Forum 2024 durant la cerimònia de clausura.


Els Premis Luxembourg Peace Prize són atorgats per la Schengen Peace Foundation, fundada el 2005 i aprovada el 2007 pel Gran Duc Henri de Luxemburg com a think tank de pau, donant suport a la construcció de la pau. En l'"Esperit de Schengen", la Schengen Peace Foundation va iniciar el World Peace Forum, una plataforma global per a activistes i iniciatives de pau. El fòrum anual multidisciplinari connecta pacificadors de tot el món per reunir-se, intercanviar idees i aconseguir un impacte més gran conjuntament.El 2012 es va introduir el Luxembourg Peace Prize com a premi per a pacificadors destacats d'arreu del món. Els laureats inicialment rebien una medalla de bronze que representava Nelson Mandela. Des del 2017, els laureats reben una escultura d'una cadira de tres potes creada per l'artista colombià Duban López, simbolitzant que són la quarta pota de la cadira a la taula per construir la pau. L'estàtua original a mida real es troba a la biblioteca de la Universitat de Luxemburg.

Contingut relacionat

Recorda el futur
Carregant...
x