Catalonia Talent

Catalonia Talent

Els projectes d’innovació catalans són els que més fons europeus capten

1 de juny de 2021

Articles - Indústria i Territori

Catalunya se situa en primera posició en el rànquing de regions d'Europa en nombre de pimes que capten fons europeus. En concret, 246 pimes i startups han captat 108 milions d'euros en el marc del programa SME Instrument de la Comissió Europea. Les empreses catalanes han superat les inversions de Llombardia i Madrid. Tot i que Catalunya suposa l'1,5% del total de la població a Europa, les empreses catalanes suposen el 4,5% del total.

ACCIÓ ha llançat la plataforma digital de col·laboració Catalonia Open Challenges dins el marc de l'Horizon Europe Week. En aquesta proposta es recullen més de 100 oportunitats d'innovació i comerç internacional per fomentar la cooperació entre les empreses catalanes. Fins aquest moment l'Horizon Europe Week compta amb més de 1.600 empreses per conèixer el funcionament del finançament de la UE.

El conseller delegat d'ACCIÓ, Joan Romero, ha destacat que "Catalunya ha estat la regió líder en nombre d'empreses participants a l'SME Instrument, amb una representació molt alta que ens posiciona molt". A més, ha afirmat que "que comptarà amb 100.000 milions d'euros de pressupost entre el 2021 i el 2027 i que serà el més ambiciós a escala mundial de suport a la innovació i la recerca".

L'Horizon Europe Week s'allargarà fins divendres per facilitar l'accés del finançament de la Unió Europea.

Temes CatalunyapimesUnió Europeafons europeus

Contingut relacionat

Recorda el futur
Carregant...
x