Catalonia Talent

Catalonia Talent

Els Premis Nacionals de Cultura 2021 reconeixen el talent català en la seva 47a edició

27 de maig de 2021

Articles - Cultura

El Consell Nacional de la Cultura i les Arts (CoNCA) va concedir el passat dijous 26 de maig els Premis Nacionals de Cultura 2021 en la seva 47ª edició. L’acte va tenir lloc al recinte modernista de Sant Pau, en una celebració sense públic, on l’editora Maria del Carme Dalmau, la fotògrafa Maria Contreras Coll, l’artista electrònica Mònica Rikic, l’escriptor i pintor Narcís Comadira i el festival Dànsaneu van ser els cinc guardonats de l’edició d’enguany.

Segons el jurat, en ells conflueixen "la transmissió de coneixement, el poder transformador de la cultura, el compromís territorial i una bona mostra del paper de la cultura com a bé essencial". Des de l'any passat el nou Plenari del CoNCA ha reduït a cinc els premiats anuals, als quals es dona més pes i difusió al llarg d'un any. 

En el transcurs de les seves 47 edicions, els Premis Nacionals de Cultura han reconegut la tasca de més de 380 creadors, professionals i entitats del sector cultural del país. Des del 2020 i fins al 2024, el Plenari actual de la institució reconeix anualment cinc persones o entitats equilibrant criteris de gènere, disciplina, trajectòria i territori.

Així, aquest plenari del CoNCA (Integrat per Vinyet Panyella, Margarida Troguet, Jordi Font, Salvador Casals, Edmon Colomer i Núria Iceta) haurà guardonat un total de vint-i-cinc referents de la cultura del país a la finalització d’aquest mandat.

Temes CoNCAPremis Nacionals de Culturarecinte modernista Sant PauCatalunya

Contingut relacionat

Carregant...
x