Catalonia Talent

Catalonia Talent

Els Col·legis professionals d'Infermeria de Catalunya, guanyadors del Premi Talent d'Honor a la Solidaritat 2020

27 de juliol de 2020

Articles

Després d'anunciar la setmana passada el primer guanyador dels Premis d'Honor, ja us podem anunciar un segon premiat. En aquesta ocasió no es tracta d'una personalitat, sinó d'un col·lectiu que ha estat al peu del canó durant tots aquests mesos lluitant contra la pandèmia. Ens referim als Col·legis professionals d'Infermeria de Catalunya, als quals ens produeix una gran satisfacció poder reconèixer amb el Premi Talent d'Honor a la Solidaritat 2020. Un guardó que té la vocació de destacar la capacitat de treball, la professionalitat i l'empatia de tots aquells que treballen cada dia en el sector de la salut. Donat que es dirigeix a un col·lectiu tan ampli com el sanitari, aquest premi s'entregarà ex aequo amb un altre col·lectiu que es farà públic en els propers dies.

En motiu d'aquest reconeixement, hem tingut l'oportunitat de parlar, en representació dels més de 50.000 professionals col·legiats, amb Estrella Martínez. Actualment és la vocal de la Junta del Col·legi de Tarragona i pròxima candidata a degana, càrrec que comportaria presidir per torn el Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya. A banda d'això, també és directora d'Infermeria a l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa.

Aquesta professional de la salut extreu com a lliçó de la crisi sanitària que “la sanitat és cosa de tothom i la salut és responsabilitat de cadascú. Nosaltres fem i farem el paper que ens toca, però la societat té un paper cabdal que és tenir cura d’un mateix". En relació amb els centres sanitaris, Martínez destaca que "es van organitzar amb agilitat", però considera que "hem d'aprendre a fer previsió, no podem viure tan a curt termini". En aquest sentit, sosté que "necessitem plans d’emergència per no haver de desatendre altres serveis. I hem de ser capaços de tenir productes nostres, ser autosuficients per no dependre d’altres països”.

Sobre l’actualitat, Martínez valora que “per a nosaltres no és tanta la normalitat com es veu pels carrers. Tornem a estar en escalada en els centres hospitalaris i en els sociosanitaris. Tot apunta a que en els propers dies començarem a tenir problemes”. Una previsió que no és incompatible amb el seu optimisme: "S'ha demostrat que en situacions complicades ens en sortim".

Podeu consular l'entrevista completa en aquesta notícia publicada a ElNacional.cat

Contingut relacionat

Carregant...
x