Catalonia Talent

Catalonia Talent

Els Col·legis professionals de Metges de Catalunya, guanyadors del Premi Talent d'Honor a la Solidaritat 2020

29 de juliol de 2020

Articles

Els Col·legis professionals de Metges de Catalunya han estat premiats amb el Premi Talent d’Honor a la Solidaritat per la capacitat de treball, la professionalitat i l’empatia de tots aquells que treballen cada dia, amb vocació abnegada, en el sector de la salut. Es tracta d’un guardó que s’entrega ex aequo amb els Col·legis professionals d’Infermeria de Catalunya, per tal de reconèixer en la seva justa mesura a tots els professionals sanitaris.

En aquesta ocasió, en representació del col·lectiu de metges, parlem amb el doctor Jaume Padrós, actual president del Col·legi de Metges de Barcelona, que només té paraules d’agraïment per aquest reconeixement. “Una iniciativa com aquesta remarca el sentit de cohesió social de la societat, és una idea excel·lent”, assenyala, al temps que posa de manifest que “no pot haver orgull més gran que representar la professió més extraordinària que hi ha i els companys més extraordinaris que ho han donat tot”.

“Sense salut no hi ha economia i sense economia no hi ha sistema sanitari”. D’aquesta manera, Padrós resumeix i remarca que la inversió en sanitat és cabdal per a la construcció del país: “No només defensem una sanitat que ha de ser un dels motors econòmics del nostre país, sinó que directament està definint un model de societat”. En aquest sentit, defensa la sanitat en les seves múltiples vessants: com a generadora de llocs de treball, de coneixement aplicable, de cohesió social i de valors com l’equitat i la universalitat. En última instància, aprofita per llançar un missatge de responsabilitat a la ciutadania: “Una societat que no és capaç de seguir l’apel·lació a la responsabilitat, és una societat afeblida a nivell de cohesió social. La societat catalana té una capacitat de resposta molt elevada, però no ens podem relaxar”.

Podeu consultar l'entrevista completa en aquesta notícia publicada a ElNacional.cat

 

 

Contingut relacionat

Carregant...
x