Catalonia Talent

Catalonia Talent

Els ajuts Startup Capital d’ACCIÓ augmenten la dotació fins als 100.000€ per empresa

17 de maig de 2022

Articles - Economia

Els ajuts Startup Capital d’ACCIÓ, destinats a impulsar el creixement en les fases inicials de startups tecnològiques i deep tech, augmentaran la seva dotació fins als 100.000 euros per projecte en la convocatòria de 2022, que s’obrirà durant aquest mes de maig amb un pressupost total de dos milions d’euros. L’import per projecte representa un augment del 33% respecte l’ajut de 75.000 euros que han rebut les startups beneficiàries des de la primera convocatòria, l’any 2017.

L’anunci l’ha realitzat el secretari d’Empresa i Competitivitat del Departament d’Empresa i Treball, Albert Castellanos i Maduell, en una reunió de treball celebrada aquest dilluns amb algunes de les startups que han rebut aquest ajut en convocatòries anteriors. Durant la trobada, on també hi ha participat el director general d’Innovació i Emprenedoria, Lluís Juncà i Pujol, les empreses emergents han pogut compartir les seves experiències, propostes de millora i fites assolides gràcies a aquesta línia d’ajuts. Les startups presents a la jornada han estat Neos New Born Solutions, Roka Furadada, Human IT Care, Qbeast Analytics, IZI Record, Gate2Brain, Frontwave Imagin, Keybotic, A Thousand Colibris, Happy Innova, Integra Therapeutics, Trialing i Predictheon Medical.

Precisament, una de les qüestions més rellevants per a les startups deep tech en les seves fases inicials és poder disposar del capital necessari en el procés de validació de la tecnologia abans d’arribar al mercat. En aquest sentit, Castellanos ha assegurat que “és fonamental que des de l’àmbit públic cobrim aquells espais on no arriba el privat i garantir que les startups amb més potencial tecnològic no es perden pel camí en la fase inicial, que és la més crítica”. Així doncs, s’ha mostrat convençut que “l’augment fins a 100.000 euros per projecte donarà encara més tranquil·litat i confiança a les startups per concentrar els seus esforços a arribar al mercat”.

La nova convocatòria dels ajuts Startup Capital, de concurrència competitiva, tornarà a anar dirigida a startups amb menys de 18 mesos de vida, fundades per emprenedors que controlin la majoria del seu capital i que, fins a la sol·licitud de l’ajut, no hagin rebut un finançament previ superior als 250.000 euros. D’altra banda, l’ajut consta de 99.000 euros que s’han de destinar a despeses de personal, de sol·licitud o manteniment de patents, de material o equipament o a contractació de serveis, entre d’altres; així com 1.000 euros per a l’obtenció d’assessorament d’un mentor acreditat per ACCIÓ. Tots els detalls de la nova convocatòria es poden consultar al web d’ACCIÓ.

Startup Capital, un impuls a l’ecosistema de startups tecnològiques

Durant les quatre primeres convocatòries dels ajuts Startup Capital, iniciat l’any 2017, les startups beneficiàries ja han creat 500 llocs de treball i han aconseguit captar 73 milions d’inversió (33,5 milions d’euros d’inversió privada i 39,5 provinents d’organismes públics, sobretot de fons europeus).

És el balanç de 86 startups tecnològiques, majoritàriament deep tech, que han pogut impulsar el seu creixement amb l’obtenció d’aquest ajut. Aquestes empreses emergents basen els seus productes i serveis en coneixements científics i tecnològics resultat de processos de recerca i desenvolupament que tenen un potencial transformador. En aquest sentit, desenvolupen tecnologies en els àmbits de la salut (32,1%), la digitalització (30,4%), el medi ambient (15,2%), la manufactura (11,6%), l’alimentació (6,3%) i la mobilitat (4,5%).

Contingut relacionat

Carregant...
x