Catalonia Talent

Catalonia Talent

Eliseu Isla, president de Provacuno, fa una crida a participar i apadrinar els Premis Talent Cambra 2020

14 de maig de 2020

Articles

Els Premis Talent Cambra 2020 incorporen per primera vegada una categoria específica dedicada a la ramaderia del nostre país. Amb l’objectiu d’animar el sector a participar i apadrinar aquest reconeixement, parlem amb el president de Provacuno (patronal del sector de la ramaderia vacuna a l’estat), Eliseu Isla.

Com la major part dels sectors professionals, la ramaderia també s’ha vist afectada per la crisi del coronavirus. “Després d’un pic inicial en que els ciutadans van comprar molt, tot això es va perdre en les setmanes següents, i ara s’ha estabilitat”, reconeix en relació a les vendes d’aquesta carn. Tanmateix, un dels factors que ha ajudat a remuntar el vol ha estat la celebració del Ramadà: “Han sortit 4.000 vedells cada setmana cap a Líban, Líbia o Algèria, i molta carn ja elaborada. Ens ha ajudat a equilibrar la manca de consum intern”.

Pel que fa a la pròpia iniciativa dels premis, Isla valora la necessitat de premiar les bones pràctiques. En aquest sentit, posa com a exemple les innovacions en el sector de la carn de vaquí i els projectes que estan elaborant en I+D+I per allargar la vida útil de la carn només amb protocols d’higiene i fred, per evitar emissions de gasos d’efecte hivernacle, i per l’ús racional d’antibiòtics als animals.

Podeu consultar l’entrevista completa en aquesta notícia publicada a ElNacional.cat

Contingut relacionat

Carregant...
x